ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

ολοκληρώνεται-το-πρόγραμμα-του-πασοκ-851206

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, αναφέροντας ότι ο κ. Κ. Καραμανλής με τις πολιτικές του συνιστά πρόβλημα για τη χώρα.
Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι ο κ. Κ. Καραμανλής δεν μίλησε στη Βουλή για κανένα από τα θέματα ουσίας.
Αναφερόμενος σε παλαιότερες εμφανίσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή, τόνισε ότι η Ελλάδα ζούσε έναν Καραμανλή έμπλεο αλαζονείας και φιλαυτίας, όταν στα σοβαρά ζητήματα απαντούσε με παροιμίες ή ευφυολογήματα. Την Κυριακή, πρόσθεσε, η χώρα έζησε έναν έμφοβο πρωθυπουργό, ο οποίος απώλεσε αυτόματα την αλαζονεία, τη οίηση και την αυτοπεποίθηση, καθώς προσέκρουσε στην αλήθεια.
Απαντώντας, εξ άλλου, σε ερώτηση για το χρόνο των εκλογών, ο Πέτρος Ευθυμίου συνεχίζοντας την αναφορά του περί έμφοβου πρωθυπουργού, είπε ότι ο φόβος οδηγεί σε σπασμωδικές ενέργειες και πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό ο κ. Καραμανλής θα έπρεπε να δεχθεί την ευθεία πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Π. Ευθυμίου αναφερόμενος στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, τόνισε ότι στη συζήτηση αυτή τεκμηριώθηκε η θέση του ΠΑΣΟΚ για εκλογές, ενώ σχετικά με την αναθεωρητική διαδικασία ανέφερε δύο λόγους για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε: Πρώτον ότι ήταν η πρώτη φορά που σε μία διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος δεν έγινε δεκτή καμία πρόταση της Αντιπολίτευσης. Δεύτερον, μίλησε για πρωτοφανείς στιγμές στα 33 χρόνια της μεταπολίτευσης και παραχάραξη ετυμηγορίας των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι ψήφισαν κατά συνείδηση για το άρθρο 24 του Συντάγματος.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κατηγόρησε τον κ. Θ. Ρουσόπουλο ότι υποδύεται πως δεν κατανόησε όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να επικαλύψει τα πάντα με επικοινωνιακούς χειρισμούς.
“Πενία τέχνας κατεργάζεται”, ανέφερε επίσης ο κ.Ευθυμίου και πρόσθεσε ότι η πενία του κ. Ρουσόπουλου οδηγεί σε γελοιοποίηση των επιχειρημάτων του.
Επίσης, απαντώντας στον κ. Ρουσόπουλο, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί στο ακέραιο τις θέσεις του, για τη συνταγματική αναθεώρηση τις οποίες και θα θέσει υπό την κρίση του ελληνικού λαού στις εκλογές, τονίζοντας ότι ένα από τα κρίσιμα ζητήματα για τα οποία θα κληθεί να αποφανθεί ο λαός είναι το περιεχόμενο της αναθεώρησης και ποιος θα κάνει την αναθεώρηση.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει στο εξής το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την παρουσίαση του προγράμματός του, ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει, με περισσότερη ένταση, στην ανάδειξη των θεμάτων με τα οποία, όπως είπε, δεν ασχολήθηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός.
Αναφορικά με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι θέμα ελάχιστου χρόνου η ανακοίνωσή του, ενώ η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η συζήτησή του στο Πολιτικό και το Εθνικό Συμβούλιο και εν συνεχεία στο Προγραμματικό Συνέδριο, η ημερομηνία του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμα.
Σε ερώτηση εξ άλλου σχετικά με τον διάλογο στη Βουλή του κ. Παπανδρέου με την κα Παπαρήγα και αν πρόκειται για κάτι στιγμιαίο ή για επιλογή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Π. Ευθυμίου επανέλαβε τη φράση του προέδρου του Κινήματος, ότι, δηλαδή, το ΚΚΕ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι την Ελλάδα δεν κυβερνά κάποιος δικομματισμός αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ, οι πολιτικές της οποίας έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του Κομμουνιστικού Κόμματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου