ΤΟΠΙΚΑ

Ενόχλησε η λίστα του CNN

ενόχλησε-η-λίστα-του-cnn-851206

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στο ρεπορτάζ του CNN με τη λίστα των πιο «βλακωδών» στιγμών της οικονομικής ζωής κατά το 2006, το οποίο μεταξύ άλλων αναφερόταν και στην αναθεώρηση του ελληνικού ΑΕΠ.
Ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, σε δηλώσεις που έκανε χθες μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, τόνισε ότι «κάποιοι παίρνουν ασήμαντα δημοσιεύματα και προσπαθούν να δημιουργήσουν εσωτερικά ζητήματα» και προσέθεσε πως «αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε εμείς το σωστό».
«Το συγκεκριμένο ζήτημα στο οποίο αναφέρεται το CNN είναι και ζήτημα φοροδιαφυγής. Όπως ζητάμε από όλους να δηλώνουν τα εισοδήματά τους, έτσι και μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να δηλώνει σωστά τα εισοδήματά της, να ξέρει ποιο είναι το ΑΕΠ, έστω και αν αυτό συνεπάγεται κάποιες υποχρεώσεις στα πλαίσια της διεθνούς συμμετοχής της» σημείωσε.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος.
«Η κυβέρνηση είπε την αλήθεια στους Έλληνες πολίτες για όλα τα θέματα, κυρίως δε για τον πολύπαθο τομέα της οικονομίας, όπου η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε ψέματα, στους Ελληνες πολίτες, στους ευρωπαίους εταίρους και εν γένει στη διεθνή κοινότητα. Αντιλαμβάνομαι ότι στο πολιτικό μας λεξιλόγιο εντάσσεται μια ορολογία από το παρελθόν, κατά την οποία το να λέει κάποιος την αλήθεια είναι γκάφα. Θα μας επιτρέψουν να έχουμε την αντίθετη άποψη» είπε.
«Η αλήθεια ποτέ δεν κοστίζει», ανέφερε και μίλησε για τη διαδικασία της απογραφής: «Θυμάστε τι έγινε με το έλλειμμα, πόσο το υπολογίζαμε πριν από τις εκλογές του 2004 και πόσο αποδείχθηκε ότι ήταν κατά τις μετρήσεις της Eurostat. Πενταπλάσιο», υπογράμμισε.
«Αντί, λοιπόν, να επιτιμάται εκείνος που λέει την αλήθεια και δίνει τα πραγματικά στοιχεία στη δημοσιότητα, θα έπρεπε να επιτιμάται εκείνος που τα έκρυβε και είχε δημιουργήσει μια διαφορετική εικόνα για την οικονομία μέσα στο ψέμα» σημείωσε με έμφαση.
«Γίναμε ρεζίλι διεθνώς, για ακόμη μια φορά, με το κόλπο της αναθεώρησης του ΑΕΠ που χαρακτηρίστηκε από το CNN ως μία από τις μεγαλύτερες γκάφες στον κόσμο. Το κόλπο αυτό έχει ένα τεράστιο κόστος, που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες», σχολίασε η αρμόδια του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου.
«Πριν λίγες μέρες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας τα επόμενα πέντε χρόνια, δηλαδή 400 εκατομμύρια το χρόνο. Το 2007, θα κληθούμε να πληρώσουμε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ αναδρομικά και αυξημένη εισφορά, συν το 1,5 δισεκατομμύριο που χάνουμε από το Ταμείο Συνοχής και από δω και στο εξής θα πληρώνουμε 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μεγαλύτερη εισφορά, στα Ταμεία της Κοινότητας», αναφέρει η κα Παπανδρέου.

Παιδεία
«Δεν θα αργήσει» η κατάθεση του νόμου-πλαισίου για την παιδεία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Σχετικά με τις κινητοποιήσεις ο κ.Ρουσόπουλος έκανε λόγο για προκατάληψη όσων αντιδρούν, «χωρίς να έχουν δει το νόμο και άρα δεν επιθυμούν καμία αλλαγή».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι η πολιτική δύναμη που επιμένει στις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες επιθυμούν στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες πολίτες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου