ΤΟΠΙΚΑ

Ισχυρός θεατρικός πυρήνας στην Ν Ιωνία

ισχυρός-θεατρικός-πυρήνας-στην-ν-ιωνί-851206

Η πρώτη συνάντηση των μελών του νεοϊδρυθέντος συλλόγου «Φίλοι της Πειραματικής Σκηνής Ν. Ιωνίας» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής Ν. Ιωνίας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία της τόσο μεταξύ τους γνωριμίας όσο και του νέου θεατρικού χώρου, που ανοίγει σύντομα αυλαία. Τα μέλη του Συλλόγου ενημερώθηκαν από την πρόεδρο της εταιρίας Βάσω Μπέλιου για την μέχρι τώρα πορεία της Πειραματικής Σκηνής, ενώ ο σκηνοθέτης Δημήτρης Πανταζής ενημέρωσε τα μέλη του συλλόγου για την καινούργια θεατρική παραγωγή «Το διαμαντένιο αστέρι» του Παναγιώτη Μακρυγιάννη που θα ανέβει στις 2 Μαρτίου και ο προσωρινός πρόεδρος του Δ.Σ του συλλόγου Γιάννης Δεληγιάννης ενημέρωσε τα μέλη για τους σκοπούς ίδρυσης του συλλόγου. Ακολούθησε συζήτηση όπου αναπτύχθηκαν προβληματισμοί γύρω από πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο θεατρικός χώρος και πιθανή βοήθεια, ηθική που θα χρειαστεί για το μέλλον του θεάτρου. Ο υποστράτηγος ε. α κύριος Ιωάννης Καπέλιος εκθείασε την όλη καλλιτεχνική προσπάθεια που γίνεται και το σπουδαίο παιδαγωγικό ρόλο που θα παίξει το θέατρο στην νεολαία της περιοχής, ενώ παίρνοντας ακολούθως τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος, αντιπρόεδρος της ΔΗΤΕΒ και υπεύθυνος της ανακατασκευής της Αργώ κύριος Μιλτιάδης Ζιάκας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Πειραματικής Σκηνής, στην παραγωγή πολιτισμού χωρίς να επιδοτείται από κρατικά κονδύλια και τόνισε ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί ποικιλοτρόπως από τους φορείς της Ν. Ιωνίας του Βόλου και της ευρύτερης Μαγνησίας, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα βοηθήσει σ’ αυτό με όλες του τις δυνάμεις. Επίσης το λόγο έλαβε ο Δημήτρης Τσομπανούδης διευθυντής της Αναπτυξιακής εταιρείας Πηλίου, ο οποίος μίλησε με θαυμασμό για την κατασκευή του θεάτρου και την όλη προσπάθεια που γίνεται και αναφέρθηκε με σιγουριά ότι και ο Δήμαρχος της Ν. Ιωνίας ως ένθερμος υποστηριχθείς των πολιτιστικών δρωμένων θα υποστηρίξει ηθικά την όλη προσπάθεια αυτή που γίνεται στο Δήμο του.
Ο ένας εκ των δύο νομικών συμβούλων της Πειραματικής Σκηνής κύριος Γιώργος Ταταριώτης ανέλυσε τα νομικά και διαδικαστικά θέματα της ίδρυσης της θεατρικής εταιρίας και του συλλόγου, ενώ οι Παναγιώτης Παπαδέλης και Αθηνά Παπαδέλη, ένθερμοι υποστηριχτές των πολιτιστικών δρωμένων έθεσαν στην διάθεση της Πειραματικής Σκηνής όλες τις δυνάμεις τους και τις γνώσεις τους για την ευόδωση των σκοπών τόσο του θεάτρου όσο και του Συλλόγου.
Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Βόλου κύριος Απόστολος Φοινικόπουλος αν και άρρωστος δήλωσε τηλεφωνικά την στήριξή του στο έργο της Πειραματικής Σκηνής. Τον λόγο πήρε επίσης η δημοσιογράφος Βάσω Κυριαζή, η οποία κατέθεσε προτάσεις και για άλλες πολιτιστικές δράσεις στο θέατρο της Πειραματικής Σκηνής. Η δημοσιογράφος Κατερίνα Τσερκέζη δήλωσε επίσης την αμέριστη υποστήριξή της, στην όλη προσπάθεια. Ο μουσικός Σπύρος Ποδάρας εξέφρασε την συμπαράστασή του στην όλη προσπάθεια και η πρώην αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας Φωτεινή Κοκκινάκη τάχθηκε επίσης ανοιχτά υπέρ του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Ο ιατρός Γιάννης Πολύζος εξεπλάγη με το μεράκι κατασκευής του νέου θεατρικού χώρου, ενώ ο ζωγράφος Πασχάλης Αγγελίδης δήλωσε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό της Πειραματικής Σκηνής δουλεύοντας μαζί τους, μέχρι τέλους. Τέλος ο Κώστας Καζαρτζής δήλωσε ότι κάθε καινούργιος θεατρικός χώρος είναι ισοδύναμος πνευματικά με την ανέγερση μιας εκκλησίας. Παρόμοιες συναντήσεις θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να ανταλλάσσονται απόψεις για θέματα που αφορούν την Πειραματική Σκηνή Ν. Ιωνίας και τις πολύπλευρες δραστηριότητες που θα αναπτύξει στην πορεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου