ΤΟΠΙΚΑ

Οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές

οι-αιτήσεις-για-τις-πανελλαδικές-851206

Εως και τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου καλούνται οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στις πανελλήνιες γραπτές εξετάσεις της τελευταίας τάξης. Η αίτηση υποβάλλεται στο σχολείο αποφοίτησης των υποψηφίων ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους Λύκειο.
Στην ίδια αίτηση-δήλωση, οι υποψήφιοι εκτός από την κατεύθυνση στα μαθήματα της οποίας θα εξεταστούν πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας, στο οποίο θα εξεταστούν σε εθνικό επίπεδο.
Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τονίζεται ότι για κανένα λόγο δεν γίνεται δεκτή αίτηση-δήλωση εκπρόθεσμη, ούτε διόρθωση αυτής που υποβλήθηκε εντός προθεσμίας.
Διευκρινίζεται ότι η αίτηση υποβάλλεται υποχρεωτικά από όσους αποφοίτους επιθυμούν να επανεξεταστούν στα μαθήματα της τελευταίας τάξης.
Όσοι απόφοιτοι δεν θα ξαναδώσουν εξετάσεις, αλλά θα είναι υποψήφιοι με το σύστημα του 19%, δεν υποβάλουν την αίτηση αυτή, με εξαίρεση όσους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές ή Αστυνομικές Σχολές ή τις Σχολές των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού, χωρίς να είναι υποχρεωτική.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία έχει καθοριστεί το χρονικό διάστημα από 1 έως 10 Φεβρουαρίου ως προθεσμία για την υποβολή της αίτησης – δήλωσης των μαθητών της τελευταίας τάξης που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και των αποφοίτων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο.
Ωστόσο, οι αιτήσεις-δηλώσεις θα παραλαμβάνονται και τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, αφού το Σάββατο είναι μη εργάσιμη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου