ΤΟΠΙΚΑ

Το ραντεβού Σουφλιά διχάζει ακόμη…

το-ραντεβού-σουφλιά-διχάζει-ακόμη-851206

Συνεχίστηκαν και χθες οι πολιτικές αναταράξεις ανάμεσα στους κορυφαίους θεσμοθετημένους εκπροσώπους της Μαγνησίας
Πολιτικές αναταράξεις συνεχίζει να προκαλεί το θέμα του Περιφερειακού με αφορμή το παρασκήνιο της προχθεσινής συνάντησης στην Αθήνα αλλά και θέματα που αφορούν στο φυσικό αντικείμενο του έργου.
Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης χαρακτήρισε χθες θετική την απόφαση για την εργολαβία Αγ. Βαρβάρας- Κραυσίδωνα, αρκεί ωστόσο να μη δημιουργηθούν άλλες καθυστερήσεις και προβλήματα στην εργολαβία-σκούπα.
Όπως επισημαίνεται από παράγοντες του τεχνικού κόσμου, με την εξαίρεση της εργολαβίας στο κομμάτι Αγ. Βαρβάρας μέχρι Κραυσίδωνα, υπάρχει ο κίνδυνος να “τιναχθεί” στον αέρα ο διαγωνισμός για την εργολαβία σκούπα στις 4 Απριλίου που θα ανοίξουν οι προσφορές.
Η μείωση του φυσικού αντικειμένου, όπως επισημαίνουν, ενδεχομένως να δημιουργήσει νέα προβλήματα και καθυστερήσεις που θα πρέπει να προβλεφθούν.
Χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος μιλώντας το TRT στην εκπομπή “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” υποστήριξε ότι τα κονδύλια ύψους 500.000 ευρώ για το κομμάτι Αγία Βαρβάρα έχουν εξασφαλιστεί, με πρωτοβουλίες του και μετά από πρόταση του πρώην Νομάρχη κ. Γ. Πρίντζου να εξαιρεθεί αυτή η εργολαβία από την εργολαβία σκούπα ( νομικά δεν υπάρχει πρόβλημα, επειδή έχει κηρυχθεί ο νομός πλημμυροπαθής) και ότι την επόμενη εβδομάδα θα προχωρούσε το ΥΠΕΧΩΔΕ σε επίσημες ανακοινώσεις και επιπλέον υποστήριξε ότι ποτέ δεν είχε κλειστεί συνάντηση με τον Υπουργό κ. Γιώργο Σουφλιά.
Ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας διέψευσε κατηγορηματικά τον κ. Νάκο και δήλωσε ότι το ραντεβού με τον κ. Σουφλιά αφενός είχε κλειστεί, αφετέρου είχε κληθεί και ο υφυπουργός.
Εμφανώς ενοχλημένη με τα όσα διαδραματίστηκαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ εμφανίστηκε και η κ. Ρ. Ζήση, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο ΥΠΕΧΩΔΕ επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι “εάν ή ίδια έκλεινε το ραντεβού οι τοπικοί φορείς θα είχαν συναντηθεί με τον Υπουργό, ενώ ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τον δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη όσον αφορά στις επιφυλάξεις για την πορεία του έργου.
Το θέμα προκάλεσε χθες και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ νυν και πρώην Νομάρχη , με τον κ. Απόστολο Παπατόλια να “φωτογραφίζε锨τον κ. Γ. Πρίντζο ότι παρενέβη προκειμένου να ακυρωθεί η συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και να επισημαίνει ότι για πρώτη φορά το θέμα της εξαίρεσης της εργολαβίας Αγ. Βαρβάρα – Κραυσίδωνα τέθηκε επίσημα στο ΥΠΕΧΩΔΕ στο κοινό ψήφισμα των φορέων μετά τη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της σημερινής νομαρχιακής αρχής.
Ο κ. Πρίντζος από την πλευρά του κατηγόρησε τον κ. Παπατόλια ότι δεν τον κάλεσε στην σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ, επισήμανε ότι ο νέος νομάρχης το μόνο που προκαλεί είναι «φασαρία και κουρνιαχτό», ενώ σε έντονο ύφος ζήτησε να ανακαλέσει ο Νομάρχης τα όσα υποστήριξε “περί απευθείας συνεννόησης του κ. Πρίντζου με τον εργολάβο του έργου”.

Στη Νέα Ιωνία

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Π. Μαβίδης από την πλευρά του επισήμανε χθες ότι θα πρέπει το ΥΠΕΧΩΔΕ να αντιμετωπίσει άμεσα όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν στο έργο και πρωτίστως στα τμήματα που αφορούν τη Νέα Ιωνία.
Ο ίδιος μάλιστα τάχθηκε υπέρ της σύγκλισης ευρείας σύσκεψης στην οποία θα τεθούν αναλυτικά όλα τα χρονοδιαγράμματα για το έργο.
Ειδικότερα στη Νέα Ιωνία οι εκκρεμότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ αφορούν στην ολοκλήρωση του κόμβου Μελισσατίκων, ο οποίος σύμφωνα με την μελέτη διέρχεται κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, του κόμβου προς το συνεδριακό κέντρο αλλά και στην κατασκευή παράπλευρων δρόμων στο τμήμα του περιφερειακού από τον ανισόπεδο κόμβο Λαρίσης μέχρι τον κόμβο του Πανθεσσαλικού.
Στο τμήμα του περιφερειακού που διέρχεται από κατοικημένες περιοχές της Νέας Ιωνίας δεν έχουν εκτελεστεί έργα παροχέτευσης ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν οι συνοικίες του Αγίου Δημητρίου και της Καλλιθέας, με την πρώτη έντονη βροχόπτωση ενώ επίσης θεωρείται επιβεβλημένη η ολοκλήρωση της αερογέφυρας στη συνοικία της Καλλιθέας και κατασκευή ηχοπετασμάτων στα τμήματα του περιφερειακού που διέρχονται από κατοικημένες περιοχές.

Ευχαριστίες
Νομάρχη
Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του χθες το απόγευμα ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας ευχαριστεί όλους όσους παρέστησαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, με θέμα την ολοκλήρωση του Περιφερειακού.
Ευχαριστεί συγκεκριμένα τους βουλευτές κ.κ. Ζέττα Μακρή, Ροδούλα Ζήση και Νίκο Γκατζή, τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και συλλόγων.
Με την ίδια ανακοίνωση επίσης, ευχαριστεί τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Αθ. Νάκο, για την συμβολή του στην θετική εξέλιξη την οποία, ο Υφυπουργός, επιβεβαίωσε με χθεσινές του δηλώσεις, αναφερόμενος στην οριστικοποίηση του προγραμματισμού και της χρηματοδότησης του έργου που αφορά στο τμήμα του Περιφερειακού που διέρχεται από τον αρχαιολογικό χώρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου