ΤΟΠΙΚΑ

Ευθύνες στην Περιφέρεια για την τουριστική προβολή

ευθύνες-στην-περιφέρεια-για-την-τουρι-851206

Ελλειμμα στη διαχείριση του περιφερειακού προγράμματος τουριστικής προβολής, ατέλειες στο σχεδιασμό και εμπλοκή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που δεν ικανοποιεί, διαπιστώθηκε στη χθεσινή συνάντηση του νομάρχη Απ. Παπατόλια με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κ. Λεβέντης και μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν για τα προβλήματα τους, ορισμένα από τα οποία χρονίζουν, συναποφασίζοντας με το νομάρχη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να καταγραφούν με λεπτομέρεια και ιεράρχηση. Στην αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων θα βασιστεί η στρατηγική διεκδίκησης.
Ο κ. Παπατόλιας μίλησε για έλλειμμα στη διαχείριση του προγράμματος τουριστικής προβολής σε επίπεδο Περιφέρειας και επισήμανε την ανάγκη αλλαγής προσανατολισμού, χαρακτηρίζοντας ξεπερασμένο το μοντέλο που ακολουθείται σήμερα. «Δεν μπορούμε να αρκεστούμε στη συμμετοχή μας σε εκθέσεις εσωτερικού ή εξωτερικού, αλλά πρέπει να προβάλουμε τουριστικά το νομό μας με ένα σύγχρονο σχεδιασμό, δίνοντας έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό», ανέφερε.
Για παράδειγμα, είπε, ότι δεν είναι δυνατόν ο χρόνος ενός dvd προβολής της Θεσσαλίας να αφιερώνεται σε ποσοστό 80% σε ορεινές περιοχές, όταν το μεγάλο βάρος σηκώνει η Μαγνησία. Όπως τόνισε, δεν μπορεί να είναι όλα επί ίσοις όροις, όταν ο τουρισμός αποτελεί τη «βιομηχανία» της Μαγνησίας.
Στη συνάντηση τέθηκε η καλύτερη προβολή και λειτουργία του «Μουτζούρη» με τη συμφωνία των δύο πλευρών να υπάρξει επαφή με τον ΟΣΕ.
Το οδικό κύκλωμα Πηλίου και η προβολή του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου κυριάρχησαν ακόμη στη συζήτηση. Για το πρώτο, ο κ. Παπατόλιας ανέφερε ότι πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις σταδιακά, χωρίς να αναμένεται η οριστική μελέτη, ενώ για το αεροδρόμιο συμφώνησαν ότι χρειάζεται ειδική προβολή με στόχο απευθείας συνδέσεις με το εξωτερικό. Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα μπορούσε να μειώσει το κόστος προσγείωσης αεροσκαφών, ώστε να είναι ελκυστικό.
Από την πλευρά της, η αρμόδια αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη ενημέρωσε ότι το Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών στελεχώνεται ώστε πολύ σύντομα να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει και τον τομέα του τουρισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου