ΤΟΠΙΚΑ

Ποιος θα μας φυλάξει από τους…φύλακές μας;

ποιος-θα-μας-φυλάξει-από-τουςφύλακέ-851206

Ελπίζω να μην αποκαλυφθεί κάποια στιγμή ότι ο διαβόητος αρχινονός Στεφανάκος, βασιλιάς στο λαθρεμπόριο των τσιγάρων και όχι μόνο, κάππος στις συμμορίες “προστασίας” και εκβίασης όχι μόνο μεγάλων επιχειρηματιών αλλά ακόμη και… περιπτεράδων, αναμεμειγμένος σε όλα τα είδη του εγκλήματος και της παρανομίας, “τάιζε” και πολιτικούς. Διότι τους υποτιθέμενους φρουρούς της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, τους φύλακές μας από την δράση των συμμοριών, τους τάιζε καλά.
Γιατί δηλαδή εμφανίζονται ως έκπληκτοι ορισμένοι για το γεγονός ότι δυο τουλάχιστον αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αντί να συλλάβουν τον καταζητούμενο μαφιόζο, του έδωσαν και ταυτότητα και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ; (Αίτηση σε ημέρα αργίας, 26 Δεκεμβρίου, και 4 Ιανουαρίου την είχε στο τσεπάκι, ενώ την πρώτη ταυτότητα της μικρής μου κόρης κάναμε τέσσερις μέρες να την πάρουμε).
Τι πιο φυσικό από αυτό, μετά την κατάληξη που είχαν όλες οι άλλες καραμπινάτες περιπτώσεις συνεργασίας αξιωματικών και ανδρών τόσο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τού Λιμενικού Σώματος με τον μαφιόζο; Έγιναν οι συνηθισμένες ΕΔΕ, έπεσαν κάτι ψιλοπρόστιμα και κάποιες ολιγοήμερες καμπάνες και αυτό ήταν όλο. Τόσο του κόστισε ενός επικελευστή του Λιμενικού Σώματος η Mercedes Cabriolet που πήρε από τον Στεφανάκο και μετά ήθελε να την αλλάξει με 4χ4 της ίδιας μάρκας.
Όταν έχει διαπιστωθεί ότι άνδρες της Ομάδας Υποβρυχίων Καταδρομών, με ανάλογα δωράκια, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα φουσκωτά σκάφη της υπηρεσίας “έδωσαν ένα χεράκι” στη μεταφόρτωση λαθραίων τσιγάρων από πλοίο στις λάντζες του αρχινονού, όταν έχει αποδειχθεί ότι αστυνομικοί φρουρούσαν το ξεφόρτωμα λαθραίων σε αποθήκες του Στεφανάκου στο Χαϊδάρι και ακόμη… ερευνάται η υπόθεση, γιατί να μην το κάνουν και άλλοι;
Και φυσικά δεν πρόκειται μόνο για τον Στεφανάκο. Η διαπλοκή “φυλάκων” μας με “αστέρες” του οργανωμένου εγκλήματος έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις. Κυρίως διότι στις περισσότερες περιπτώσεις που αποκαλύπτονται από έντιμους αστυνομικούς ή καταγγέλλονται από θύματα, η κατάληξη είναι συνήθως η ίδια. Το κουκούλωμα.
Εδώ που φτάσαμε, δεν πρόκειται να νιώσω καμία έκπληξη, ό,τι και αν αποκαλυφθεί, αν και οι μαφιόζοι δεν ανοίγουν το στόμα τους. Αυτοί κάνουν τη «δουλειά» τους. Εκείνοι που αφήνουν ατιμώρητους τους επίορκους, αντιλαμβάνονται ότι έτσι στρατολογούν και νέους ένστολους σμπίρους των Στεφανάκων;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου