ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε από κορονοϊό ένας «αιώνιος έφηβος»

εφυγε-από-κορονοϊό-ένας-αιώνιος-έφηβ-675641

Πριν ενάμιση χρόνο περνούσε το κατώφλι του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για να μοιραστεί τη χαρά της επιτυχίας του στις πανελλαδικές και χθες η οικογένειά του ανακοίνωσε το «μακρύ του ταξίδι»

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ένας «αιώνιος έφηβος», ο Φίλιππος Καζιλάρης, ο άνθρωπος που στις πανελλαδικές του 2019 έγινε παράδειγμα μίμησης για τα παιδιά και τα τρία εγγονάκια του, αλλά και παράδειγμα δύναμης θέλησης για όλους, όταν, παρά την ηλικία του, όχι μόνο έδωσε εξετάσεις, αλλά πέτυχε την εισαγωγή του στη Νομική Κομοτηνής.

Ο Φίλιππος Καζιλάρης έδωσε γενναία μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό, όμως δεν τα κατάφερε.

Αφησε την τελευταία του πνοή χθες το μεσημέρι, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, η οποία τιμώντας τη μνήμη του μοιράστηκε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη δύσκολη στιγμή της απώλειας του αγαπημένου της προσώπου.

Οπως άλλωστε και ο ίδιος, το καλοκαίρι, του 2019 είχε επιλέξει με μοιραστεί με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη χαρά της επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η σχέση του Φίλιππου Καζιλάρη με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ξεκίνησε με αφορμή ρεπορτάζ του Ιουνίου του 2015 όταν αποφοιτούσε σε ηλικία 70 ετών από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. Ο ίδιος ήταν χρόνια αναγνώστης της εφημερίδας και με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ θέλησε τότε να μοιραστεί την επιτυχία του στις πανελλαδικές και μαζί τη δίψα του για μάθηση και ζωή.

Εγγράφηκε ως πρωτοετής στο τμήμα Νομικής Κομοτηνής και έμεινε στη φοιτητική εστία, μέχρι και την έναρξη της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020. Τότε, επέστρεψε στον Βόλο και με τη βοήθεια των εγγονιών του προσπαθούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα διαδικτυακά.

Η πανδημία και ο εγκλεισμός φαίνεται να επέδρασαν αρνητικά στην ψυχολογία του Φίλιππου Καζιλάρη, ο οποίος διαγνώστηκε ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ. Η υγεία του επιδεινώθηκε. Πριν από μέρες είχε φύγει από το σπίτι χωρίς μάσκα. Για τους οικείους του εκείνο ήταν το «μοιραίο» πρωινό. Προφανώς ήρθε σε επαφή με κόσμο και κόλλησε κορονοϊό. Πήγε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός και εισήχθη για νοσηλεία. Νοσηλεύτηκε από τα τέλη Φεβρουαρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπουλείου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να βγει νικητής και από αυτή τη μάχη.

Εφυγε από τη ζωή, όμως το παράδειγμά του, ως ανθρώπου που διψούσε για μάθηση και για ζωή, θα μένει πάντα ζωντανό για την οικογένειά του αλλά και όλους όσοι τον γνώρισαν.

Ο εκλιπών διατηρούσε για πολλά χρόνια κατάστημα πώλησης αυτοκινήτων και μετέπειτα δικύκλων στη συμβολή των οδών Παγασών – Κωσταντά. Ήταν χρόνια επιχειρηματίας στην τοπική αγορά.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα, Τετάρτη 10 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο Αγίου Λαζάρου Βόλου, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Η οικογένεια ευχαριστεί θερμά γιατρούς και νοσηλευτές για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου