ΤΟΠΙΚΑ

Αποτροπιασμός για την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

αποτροπιασμός-για-την-ανακοίνωση-της-851206

Τον αποτροπιασμό του για την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, λίγες ώρες πριν το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με την οποία προειδοποιούσε για «μετακινούμενους από τη περιφέρεια ταραξίες με την προτροπή του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απροκάλυπτα στοχοποιείται η ΠΟΣΔΕΠ, και ειδικά ο Πρόεδρός της κ. Λάζαρος Απέκης και ποινικοποιείται το φρόνημα των φοιτητών-διαδηλωτών, συνιστά σοβαρότατη εκτροπή από θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές, παραπέμπει σε άλλες εποχές (εποχές άνθησης του παρακράτους) και αποτελεί μια πολιτικά απαράδεκτη πράξη.
Η κυβερνητική ευθύνη για το νέο αυτό πρωτοφανές ατόπημα της ΕΛΑΣ και του υπουργού Δημ. Τάξης είναι προφανής και αποκαλύπτει την δύσκολή θέση και την αμηχανία της κυβέρνησης μπροστά στη δυναμική των κινητοποιήσεων των πανεπιστημιακών δασκάλων και των φοιτητών που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης εκπαίδευσης και τις προσπάθειες για την αναθεώρηση του Αρθρου 16, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση στην χώρα μας. Ανακοινώσεις σαν και την χθεσινή της Ελληνικής Αστυνομίας που υποκρύπτουν δημόσιο φακέλωμα και υποκίνηση επεισοδίων, αποτελούν σαφώς αντιδημοκρατικές εκτροπές και σαν τέτοιες αποδοκιμάζονται από την πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολο της. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αποτελεί τεράστια αυταπάτη αν η κυβέρνηση εκτιμά ότι τέτοιες εκτροπές και απειλές μπορούν να κάμψουν την αγωνιστικότητα των φοιτητών και των πανεπιστημιακών δασκάλων που προασπίζονται τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης και αντιδρούν στην εμπορευματοποίηση της γνώσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την απαράδεκτη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και την συμπαράστασή του τόσο στην ΠΟΣΔΕΠ και στον Πρόεδρό της όσο και στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστήμιου μας που την Πέμπτη 8/2/07 μετέβησαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν προασπιζόμενοι το δημόσιο Πανεπιστήμιο που τα τελευταία χρόνια υποχρηματοδοτείται και δυσφημείται με στόχο την απαξίωση του από την κοινή γνώμη και την λήψη, με περιορισμένο ή δυνατόν πολιτικό κόστος, μέτρων που δεν λύνουν κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της Ανώτατης εκπαίδευσης στην χώρα μας.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου