ΤΟΠΙΚΑ

Σε εκκρεμότητα σημαντικά έργα στη Σκιάθο

σε-εκκρεμότητα-σημαντικά-έργα-στη-σκι-851206

Την πορεία δύο μεγάλων έργων της Σκιάθου, της αποκατάστασης του οδικού δικτύου μέχρι τις Κουκουναριές και της ανέγερσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, εξέτασε κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, το οποίο επισκέφθηκε προχθές το νησί. Παράλληλα το κλιμάκιο ενημερώθηκε και για μια σειρά άλλα θέματα που απασχολούν την Σκιάθο.
Την αντιπροσωπεία της ΝΑΜ αποτελούσαν, ο Αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς, ο νομαρχιακός σύμβουλος Φ. Ζεϊμπέκης, ο ειδικός σύμβουλος του Νομάρχη για θέματα Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης Ν. Τσούκας, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Απ. Τσούκας, ο υπεύθυνος έργων της Δ. Τ. Υ. Αλ. Αλεξάνδρου και ο αρχιτέκτων της Δ.Τ.Υ. Ευαγ. Παπανικολάου.
Η πορεία των έργων, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί συζητήθηκαν σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν, εκτός της αντιπροσωπείας της ΝΑΜ, οι αντιδήμαρχοι Σκιάθου Π. Τασσιόπουλος και Δ. Βιολέτας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος των Ξενοδόχων Γ. Αλατζάς, η εκπρόσωπος του συλλόγου των ενοικιαζομένων δωματίων Μαρία Παπαδήμα και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Αργ. Τσιότρας.
Να σημειωθεί, ότι ο Δήμαρχος Σκιάθου δεν συμμετείχε στη σύσκεψη (η οποία είχε προγραμματιστεί για προηγούμενη ημερομηνία και αναβλήθηκε), γιατί την ίδια ημέρα είχε συναντήσεις στο υπουργείο Πολιτισμού.
Για την αποκατάσταση του δρόμου Σκιάθου – Κουκουναριών, ο οποίος επλήγη από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου, επισημάνθηκε ότι τα προγραμματισμένα έργα δεν έχουν αρχίσει ακόμη, αφού οι δύο δημοπρασίες που έγιναν και αφορούσαν εργασίες προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, (έκτακτη ενίσχυση από το ΥΠΕΣΔΑ), ήταν άγονες. Τονίσθηκε η κρισιμότητα του έργου και η ανάγκη ολοκλήρωσής του πριν από το καλοκαίρι, ενώ συζητήθηκαν τρόποι (ανάθεση κλπ.), που θα δώσουν τη δυνατότητα να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες.
Από την αντιπροσωπεία της ΝΑΜ εκτιμήθηκε ότι η συνολική αποκατάσταση του δρόμου θα απαιτήσει δαπάνη 1,5 εκατ. ευρώ και συμφωνήθηκε να γίνει κοινή προσπάθεια με το Δήμο για την εξεύρεση του επιπλέον ποσού
Για την ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, προϋπολογισμού 1,150 εκατ. ευρώ, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί τον Μάιο του 2008, ζητήθηκε η τροποποίηση της μελέτης, ώστε να προστεθούν δύο ακόμη αίθουσες.
Συζητήθηκαν, επίσης, το θέμα τακτοποίησης της οφειλής των 20.000 ευρώ για τις πλημμύρες του Οκτωβρίου, η πρόταση ένταξης μελέτης διευθέτησης ρεμάτων στο Δ’ ΕΣΠΑ, καθώς και άλλα προβλήματα του νησιού.
Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της ΝΑΜ επισκέφθηκε το χώρο όπου κατασκευάζεται το 2ο Δημοτικό. Παράλληλα προτάθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ η συνένωση παρακείμενου Δημοτικού οικοπέδου, το οποίο – χωρίς να αυξηθεί ο προϋπολογισμός – θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος αθλοπαιδιών.
Ακολούθησε εξέταση του δρόμου Σκιάθος – Κουκουναριές και εντοπίσθηκαν τα σημεία που χρειάζονται τις παρεμβάσεις (γέφυρα στην Αγ. Παρασκευή, δημιουργία οχετού στον Τρούλο, διευθέτηση ρέματος στις Κουκουναριές κ.ά.). Αποφασίσθηκε να ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση από το τμήμα που ξεκινά από τη Σκιάθο και σε μήκος 4 χλμ. και σε περίπτωση που εξευρεθεί το επιπλέον κονδύλι του 1 εκατ. που απαιτείται να συνεχισθεί το έργο. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ, τέλος, ανέλαβε την δέσμευση να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες στο δρόμο μέχρι το τέλος του Μαΐου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου