ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη στους παίκτες και αισιοδοξία για ανάκαμψη

στήριξη-στους-παίκτες-και-αισιοδοξία-851206

Την υπόσχεσή του ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου, σε μια προσπάθεια να διαλευκάνει την κατάσταση που επικρατεί στη Νίκη μετά απ’ όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και τις δηλώσεις του πρώην προπονητή της ομάδας Γιώργου Φοιρού και σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά, τήρησε χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κώστας Χρόνης, που παρουσιάστηκε παράλληλα αισιόδοξος για γρήγορη ανάκαμψη στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής. Συγκεκριμένα στην αίθουσα του Μεταξουργείου μίλησε για όσα αφορούν στη Νίκη, έκανε μια αποτίμηση των οικονομικών στοιχείων και προστάτευσε τα συμφέροντα της κυανόλευκης ομάδας απέναντι στις καταγγελίες του Φοιρού.
Μάλιστα απάντησε και σε απορίες φιλάθλων που έδωσαν το παρών ασκώντας την κριτική τους, κάτι που όμως θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί να γίνει στην συνέντευξη Τύπου για τα ΜΜΕ, αλλά ίσως σε μια ιδιαίτερη συνάντηση του προέδρου με τους οπαδούς, οργανωμένους και μη.
Ασχημη εντύπωση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι υπήρξε ένα λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του κ. Χρόνη και του μέλους της διοίκησης κ. Παϊπάη.

Στήριξη στους παίκτες
«Στηρίζουμε την ομάδα οποιοδήποτε αποτέλεσμα και να φέρει. Τα παιδιά και η τεχνική ηγεσία προσπαθούν πάντα για τη νίκη. Η τελευταία θέση δεν είναι αυτή που αρμόζει στην ομάδα και από την Κυριακή με τον Θρασύβουλο ξεκινά η ανάκαμψη. Ζητάμε τη συμπαράσταση των φιλάθλων και μέσα στην αγανάκτησή τους να μην τα βάζουν με τους παίκτες». Κάπως έτσι ο πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε την εισαγωγή και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την συνέχεια.
Για ακόμη μια φορά ο κ. Χρόνης αναφέρθηκε στην… «αμαρτωλή» ιστορία με τον Μπέο και τα λάθη που έγιναν στο «χτίσιμο» της φετινής Νίκης το καλοκαίρι: «Η ομάδα πληρώνει αμαρτίες του καλοκαιριού. Ξοδέψαμε 140.000 ευρώ για να φύγουν με συμβιβασμό οι παίκτες που ήρθαν και δεν προσέφεραν τίποτα. Οσον αφορά στις μεταγραφές προσπαθήσαμε για δυο τρεις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών Α’ Εθνικής, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ψάξαμε να βρούμε παίκτες με τις ίδιες προδιαγραφές από το εξωτερικό και βάσει των εισηγήσεων του προπονητή, υλοποιήσαμε τις όποιες απαιτήσεις. Είμαστε η μόνη ομάδα που πήρε οκτώ παίκτες. Και να τονίσουμε ότι εκτός από έναν που ήρθε δανεικός για τέσσερις μήνες, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έχουν συμβόλαιο για 1,5 χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι πρόθεση μας ήταν να φτιάξουμε ομάδα και για του χρόνου, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη».

«Δική μου ευθύνη η επιλογή του Φοιρού»
Οσον αφορά στα λάθη που καταλογίζονται στον ίδιο και τους συνεργάτες του για τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών, πήρε επάνω του την ευθύνη για την επιλογή του Φοιρού: «Κριτήριο ήταν οι προπονητές να είναι Α Εθνικής. Τόσο ο κ. Σηφάκης όσο και ο κ. Φοιρός πιστεύω ότι το ικανοποιούσαν. Για την επιλογή του κ. Φοιρού είναι αποκλειστικά δική μου ευθύνη. Οσο για τον κ. Σηφάκη, αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και δεν κοιτάμε πίσω», τόνισε και σχολίασε τις κατηγορίες του Ελληνα τεχνικού: «Ειπώθηκαν πολλά από τον κ. Φοιρό που είναι αναληθή. Δεν καταλαβαίνω τη λέξη ανασφαλής. Η ΠΑΕ Νίκη εδώ και τέσσερα χρόνια καταθέτει όλα τα συμβόλαια που υπάρχουν νομίμως. Ο ίδιος δεν ήθελε να υπογράψει το συμβόλαιο και τα χρήματά του τα έχει πάρει. Ο συνεργάτης του έκλεισε ένα μήνα εργασίας στις 6 Φεβρουαρίου και φυσικά δεν του αρνήθηκε κανείς να πάρει τα λεφτά του. Ολες οι φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες είναι στην διάθεσή σας. Προπονητή πήραμε άλλωστε, όχι λογιστή. Οσο για το αν δεν είχαν εμπιστοσύνη στην διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να είχαν φύγει έχοντας το δικαίωμα του νόμου. Δεν έφυγε όμως κανείς εκτός του Μαρκομιχάλη και των Μπλιθικιώτη και Μπακιρτζίδη, που οι δυο τελευταίοι αποχώρησαν λόγω κακών σχέσεων με τον τότε προπονητή τους. Ο κ. Φοιρός ήθελε να απεμπολήσει τυχόν δικές του ευθύνες», ήταν τα λόγια του ο κ. Χρόνη.

Τα οικονομικά
«Παρουσιάσατε μια ομάδα χρεοκοπημένη. Μας πειράζει αυτό. Προσπαθούμε να έχουμε την ομάδα νοικοκυρεμένη», δήλωσε αναφερόμενος στο οικονομικό κομμάτι. Ετσι, στην συνέχεια προσπάθησε να δώσει την οικονομική εικόνα που παρουσιάζει αυτή την στιγμή η

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου