ΤΟΠΙΚΑ

Θετικές επαφές Αλογοσκούφη στην Ινδία

θετικές-επαφές-αλογοσκούφη-στην-ινδί-851206

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι επαφές του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη με Ινδούς υπουργούς στο Νέο Δελχί.
Ο κ. Αλογοσκούφης συζήτησε με τον υπουργό Οικονομικών Π.Σινταμπαράμ, Εξωτερικών Ανάντ Σάρμα και Εμπορίου και Βιομηχανίας Καμάλ Νατ και οι επιχειρηματικές συζητήσεις τους κατέληξαν σε τελικά κείμενα για δύο συμφωνίες: η μία αφορά στην αποφυγή διπλής φορολογίας και η άλλη στην προώθηση των επενδύσεων.
Όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, κατά τις επαφές του διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για την αύξηση των εξαγωγών δομικών υλικών και σημαντικής βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Ινδίας στην ανάληψη έργων, καθώς και για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στα θέματα ανάπτυξης του εμπορίου και των αμοιβαίων επενδύσεων.
Στις συζητήσεις τέθηκαν επίσης σοβαρές προοπτικές για διμερή συνεργασία και στους τομείς ναυτιλίας, ενέργειας και αερομεταφορών και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2007 αμοιβαίες επισκέψεις.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται επίσκεψη στην Ελλάδα του προέδρου της Ινδίας Αμπντούλ Καλάμ και επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή στην Ινδία, χωρίς ωστόσο να έχουν καθοριστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Επίσης, εντός του 2007, θα επισκεφθούν την Ινδία ο υπουργός Ανάπτυξης Δημ.Σιούφας και η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ.Πετραλιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου