ΤΟΠΙΚΑ

Αγοράκι πέθανε από μηνιγγίτιδα

αγοράκι-πέθανε-από-μηνιγγίτιδα-851206

Από μηνιγγίτιδα που εξελίχθηκε ραγδαία πέθανε το πρωί της Παρασκευής ένα εξάχρονο αγοράκι από τη Λευκάδα. Το παιδί παρουσίαζε εδώ και λίγες ημέρες υψηλό πυρετό.
Ανατρέχοντας στο χρονικό της υπόθεσης, το βράδυ της Πέμπτης, όταν πλέον ο πυρετός δεν υποχωρούσε, αποφασίστηκε η εσπευσμένη αεροδιακομιδή του παιδιού στην Αθήνα.
Με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 μεταφέρθηκε, στη 1.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από εκεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Όμως, η κατάστασή του ήταν πλέον μη αναστρέψιμη. Λίγα λεπτά μετά την εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, το παιδί έχασε τη μάχη με τη ζωή.
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές. Από το υπουργείο Υγείας ωστόσο επισημαίνεται ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Την προσοχή, ούτως ή άλλως, εφιστούν οι γιατροί, επισημαίνοντας ότι, όταν οι γονείς παρατηρούν ότι τα παιδιά τους παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα (ξαφνικό και πολύ υψηλό πυρετό, έντονο πονοκέφαλο, εμετούς και στη συνέχεια δυσκαμψία στον αυχένα), θα πρέπει να τα μεταφέρουν σε νοσοκομείο.
Αλλα πέντε άτομα προσβλήθηκαν από μηνιγγίτιδα τις προηγούμενες ημέρες. Λίγες ημέρες αργότερα, μια 43χρονη γυναίκα, της οποίας το παιδί πηγαίνει και αυτό στο 1ο Γυμνάσιο, εισήχθη με μηνιγγίτιδα στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Αλλη μια 14χρονη μαθήτρια μεταφέρθηκε εκεί, καθώς και μια 15χρονη κοπέλα από τη Νέα Πέραμο. Όλοι βρίσκονται εκτός κινδύνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου