ΤΟΠΙΚΑ

Για το γραφείο στον πρώην Νομάρχη

για-το-γραφείο-στον-πρώην-νομάρχη-851206

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέοι Δρόμοι» κ. Γιώργος Μουλάς κατέθεσε στη γραμματεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου την παρακάτω επερώτηση:
«Κύριε Νομάρχη, έχετε διαθέσει γραφείο στο κτίριο της Νομαρχίας για την μείζονα μειοψηφία και τον κ. Πρίντζο, ενώ για τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν κάνετε το ίδιο. Επίσης, έγινε γνωστό, δαπανήθηκαν περίπου 2.500 ευρώ για τον εξοπλισμό του γραφείου του κ. Πρίντζου.
Η μονομερής ενέργειά σας αυτή είναι αντίθετη προς τις δημοκρατικές αρχές οι οποίες διέπουν τη λειτουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Δεν είναι δυνατόν παρατάξεις, οι οποίες εκπροσωπούνται στο Νομαρχιακό Συμβούλιο να μην έχουν την ίδια πρόσβαση σ’ αυτό. Η μη ισότιμη αντιμετώπιση όλων των παρατάξεων αλλά επιλεκτικά μόνο της μίας, πιθανόν να δημιουργήσει σκέψεις και εικασίες, ότι κάτι άλλο συμβαίνει.
Ο εξοπλισμός του γραφείου του κ. Πρίντζου γνωρίζομε, ότι θα μπορούσε να είχε γίνει εκ των υπαρχόντων. Από την μία πλευρά παραπονούμαστε για χαμηλή χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και από την άλλη διασπαθίζεται κατ’ αυτό τον τρόπο το δημόσιο χρήμα;
Αν γίνει παραχώρηση γραφείων στις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καλό είναι να αποφευχθούν νέες δαπάνες από 2.500 ευρώ για κάθε γραφείο.
Θα ήταν προτιμότερο τα χρήματα αυτά να διατεθούν σε κοινωφελή ιδρύματα της πόλης μας, που αντιμετωπίζουν οξέα οικονομικά προβλήματα, όπως η ΕΛΕΠΑΠ, κέντρο Αλτσχάϊμερ κ.α.
Επερωτάται η Νομαρχιακή Αρχή: 1. Γιατί δεν παραχώρησε γραφεία και στις άλλες παρατάξεις, ενεργώντας πιθανόν παράνομα. 2. Γιατί προχωρά σε δαπάνες, που δεν χρειάζονται για τις οποίες δεν γνωρίζομε αν είναι νόμιμες.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου