ΤΟΠΙΚΑ

Αποκριάτικο πάρτι για τους μικρούς Βολιώτες

αποκριάτικο-πάρτι-για-τους-μικρούς-βο-851206

Με κεντρικό σύνθημα “Ήχος και Χρώμα” ξεκινούν σήμερα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου
Βόλου, που θα διαρκέσουν 1 εβδομάδα και θα δημιουργήσουν εορταστικό και χαρούμενο κλίμα.
Η περίοδος των καρναβαλικών εκδηλώσεων ξεκινά με το σημερινό αποκριάτικο πάρτι για τα παιδιά στη μεγάλη αίθουσα του Εκθεσιακού κέντρου που στολίστηκε αποκριάτικα και περιμένει τους μικρούς φίλους να υποδεχθούν τις Απόκριες με δυνατή μουσική, πολύ χρώμα, κέφι και παιχνίδι.
[Όλα τα παιδιά, με ή χωρίς αποκριάτικες στολές, προσκαλούνται να παίξουν, να χορέψουν και να
διασκεδάσουν, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου στο
Πεδίον του Άρεως, στο Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι με τίτλο «Ήχος και Χρώμα».
Όλοι μαζί, με μουσική, DJs, μπαλόνια και δώρα για παιδιά, με ξυλοπόδαρους και ταχυδακτυλουργούς και κυρίως με πολύ κέφι, θα υποδεχθούμε το Καρναβάλι.
Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται για αυτό το δεκαήμερο από τη ΔΗΤΕΒ και το Δήμο φέτος είναι σαφώς επηρεασμένες από την Αργώ και το ταξίδι που ετοιμάζεται να επαναλάβει το ομοίωμα του μυθικού καραβιού στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ στόχος του Δήμου Βόλου είναι να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής όχι μόνο των Βολιωτών, μικρών και μεγάλων, αλλά και των επισκεπτών που θα βρεθούν στη Μαγνησία.
Όλες οι εκδηλώσεις θα επενδυθούν μουσικά μέσω του δημοτικού ραδιοφώνου που θα προσαρμόσει το πρόγραμμά του στις ανάγκες του αποκριάτικου δεκαημέρου σε όλη την εμπορική αγορά, ενώ παράλληλα δε σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και στις εισόδους τοποθετείται αποκριάτικος διάκοσμος με πολύχρωμες κορδέλες που προσδίδουν ένα διαφορετικό χρώμα στην πόλη.
Την ερχόμενη Κυριακή 18 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στην Παραλία του Βόλου θα διοργανωθεί παιχνίδι που θα απευθύνεται κυρίως σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, με θεματική αναφορά στην αρχαία μυθολογία (οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν άμεσα), ενώ με το πέρας του παιχνιδιού θα καεί και ο Καρνάβαλος που προτάθηκε από τα ΔΙΕΚ να σηματοδοτεί “το κακό πνεύμα”, ώστε να είναι καλό και ήρεμο το ταξίδι της Αργούς στις αρχές καλοκαιριού, ενώ το ίδιο βράδυ διοργανώνεται λαϊκό γλέντι στην Παραλία με τη συμμετοχή τοπικού μουσικού συγκροτήματος.
Την Καθαρή Δευτέρα οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το πέταγμα του χαρταετού αλλά και τα εδέσματα που θα μοιραστούν στους επισκέπτες στην περιοχή των Αλυκών και του Αναύρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου