ΤΟΠΙΚΑ

www.paraskinia.gr

www-paraskinia-gr-851206

Παραίτηση

Ξαφνική ήταν – αλλά όχι για όλους- η παραίτηση που υπέβαλλε ο Γεν. Αρχηγός του Εθνικού Ολυμπιακού Βόλου, Μπάμπης Ψάρας, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Πρωταθλήτρια στις… ισοπαλίες!

Αν ο τίτλος του πρωταθλητή κρινόταν στις ισοπαλίες, η ΑΕΚ θα διεκδικούσε με τεράστιες αξιώσεις το έπαθλο.
Ομως οι νίκες είναι αυτές που οδηγούν στα πρωταθλήματα και η «Ενωση» μένοντας χθες για ακόμη ένα ματς στην ισοπαλία (7ο συνολικά φέτος και τρίτο συνεχόμενο), κόντρα στον Εργοτέλη (0-0) στην Κρήτη αυτή τη φορά, δεν μπορεί πλέον παρά να στοχεύει στην εξασφάλιση της δεύτερης θέσης και στην έξοδο στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κόκκινο πανί
Ως κόκκινο πανί θα υποδεχθούν τον Βασίλη Αντωνιάδη στο Πανθεσσαλικό τόσο οι Νικιώτες, όσο και ο νέος τεχνικός των κυανόλευκων. Ας μην ξεχνάμε πως τη θέση του Διαμαντόπουλου πέρυσι στον Ολυμπιακό διαδέχθηκε ο νυν τεχνικός του Θρασύβουλου, ενώ είχε κερδίσει και ως προπονητής του Πανσερραϊκού και του Ολυμπιακού πρόπερσι και πέρσι αντίστοιχα την Νίκη.

Επιμένει για 29/4 η Super League

Επιμένει η Super League προκειμένου να ολοκληρωθεί στις 29 Απριλίου το πρωτάθλημα της Α Εθνικής και να μη μετατεθεί όπως ζητά η ΕΠΟ λόγω Εθνικής.
Οι παράγοντες της διοργανώτριας, μάλιστα, ρίχνουν το μπαλάκι στην ΕΠΟ και αναφέρουν πως ζητούν από την ομοσπονδία να μεταπείσει τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ότο Ρεχάγκελ που έχει ζητήσει να τελειώσει το πρωτάθλημα πιο αργά από τις 29 Απριλίου, προκειμένου να παραμείνουν σε καλή κατάσταση οι αγωνιζόμενοι στην Ελλάδα διεθνείς για τα ματς με Ουγγαρία (2 Ιουνίου) και Μολδαβία (6 Ιουνίου) στο Καραϊσκάκη.
Οι παράγοντες της Super League, μάλιστα, εγγυώνται πως θα γίνουν φιλικά παιχνίδια, προκειμένου να παραμείνουν σε καλή κατάσταση οι διεθνείς.

Υψηλότερες χρηματοδοτήσεις
Υψηλότερες χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα λάβουν τα επόμενα έτη τα 53 μέλη-ομοσπονδίες της UEFA. Η έκθεση που παρουσιάστηκε στις ομοσπονδίες κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση της UEFA στο Ντίσελντορφ δείχνει ότι κάθε ομοσπονδία έλαβε ως συμπληρωματικό ποσό για τη χρηματοδότησή της από 741.643 ευρώ το 2006/07 και το 2007/08. Παράλληλα, άλλα 450 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στις ομοσπονδίες για την περίοδο από το 2008 έως το 2012.

Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών στην Γενική Συνέλευση στο Ντίσελντορφ πληροφορήθηκαν ότι το συνολικό ποσό επιδοτήσεων από την UEFA για την πρώτη περίοδο 2004-08 ανήλθε στα 308.998.000 ευρώ συμπεριλαμβανόμενων και των εισφορών αλληλεγγύης (142.144.000 ευρώ), προγραμμάτων επενδύσεων (80.336.000 ευρώ), του προγράμματος mini-pitch (32.140.000 ευρώ), του HatTrick σχεδίου εκπαίδευσης (12.360.000 ευρώ) και επιπροσθέτων επιδοτήσεων για τις επόμενες δύο εκστρατείες.

Από τα επιπρόσθετα ποσά, τα 247.220 ευρώ θα πρέπει να διατεθούν στις συνηθισμένες δραστηριότητες και άλλα τόσα για έργα υποδομής και βελτίωσης των ποιοτικών προτύπων των ομοσπονδιών. Η στρατηγική και οι οικονομικοί πόροι για το πρόγραμμα της περιόδου 2008-12 προσφέρουν μία αύξηση της τάξεως των 44% και δίνουν στις ομοσπονδίες αρκετό χρόνο να υλοποιήσουν τους προγραμματισμούς τους.

Από το οικονομικό πρόγραμμα βοηθείας από το 2008 έως το 2012, 500.000 ευρώ θα διατίθενται ετησίως σε κάθε ομοσπονδία για τις τρέχουσες οικονομικές δαπάνες, 200.000 ευρώ για την εφαρμογή του προγράμματος αδειοδότησης, 200.000 ευρώ για την συμμετοχή τους σε ποδοσφαιρικές συναντήσεις. Ακόμα, ποσό έως τα 400.000 ευρώ θα προσφέρεται ως οικονομικό κίνητρο για τη διεξαγωγή διαφόρων συνεδρίων της UEFA και για την βελτίωση της καλής διοίκησης στις ομοσπονδίες.

Ο Σανμαρτεάν πάει Ολλανδία

Στην Ολλανδία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν.
Ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του είναι ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν, καθώς η FIFA έκανε δεκτή την προσφυγή του, όπως αποκάλυψε τ, η ολλανδική εφημερίδα «Algemeen Dagblad». Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο παίκτης δοκιμάζεται ήδη από την Ουτρέχτη και πιθανότατ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου