ΤΟΠΙΚΑ

Διχάζει η στάση του ΠΑΣΟΚ

διχάζει-η-στάση-του-πασοκ-851206

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες εκπρόσωποι της ΠΚΣ τόνισαν ότι θεωρούν την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση αναδίπλωση και ελιγμό. Στελέχη της ΕΑΑΚ, σε δική τους συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισαν την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ νίκη του φοιτητικού κινήματος.
Και οι δύο οργανώσεις επισήμαναν την αντίθεσή τους τόσο στο θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 16 όσο και για το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια. Επίσης, οι φοιτητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη θέση Πάγκαλου για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ κατέκριναν και τις πρόσφατες δηλώσεις Πολύδωρα.
Επίσης, η Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το άρθρο 16 καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης «κόντρα στη μαύρη προπαγάνδα, το σπουδαστικό της Ασφάλειας και τις ιταμές απειλές του κ. Πολύδωρα».
Εν τω μεταξύ, προσερχόμενος χθες σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θάνος Βερέμης δήλωσε: «Κάποιοι θεωρούν το πανεπιστήμιο κλεφταρματολίκι. Στην Ελλάδα όποιος προσπαθεί να κάνει μεταρρυθμίσεις έχει τη μοίρα του Καποδίστρια».
Η ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την Πέμπτη και να πραγματοποιήσει σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ πανελλαδική στάση εργασίας στις 22/2 με αφορμή τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης και την διεκδίκηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων που αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους.
Ακόμη, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να κηρύξει πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Μάρτιο.
Αντώναρος για νομοσχέδιο
O αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτηεθίς για το «λόγο καθυστέρησης στην υποβολή του νομοσχεδίου στη Βουλή» διαβεβαίωσε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο νόμος-πλαίσιο να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή».
Ευθυμίου
Στο μεταξύ, στην αντεπίθεση πέρασε το ΠΑΣΟΚ μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα.
«Η ελληνική κοινωνία βλέπει εδώ και ένα χρόνο να διαλύεται η Ανώτατη Εκπαίδευση, βλέπει μια αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση στην εκπαιδευτική της πολιτική, που προκαλεί την ένταση, και ταυτόχρονα από την άλλη μεριά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τον κ. Πολύδωρα προκαλεί με τη σειρά του την ένταση συνειδητά. Κλιμακώνει την ένταση ως στρατηγική» υπογράμμισε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Πέτρος Ευθυμίου.
«Στο βωμό των ακροδεξιών ψήφων» συνέχισε, «ο κ. Πολύδωρας πάει χέρι – χέρι με τους κουκουλοφόρους». «Είχαμε την κλιμάκωση της απίστευτης συμπεριφοράς σε έγκυρη αθηναϊκή εφημερίδα. Με τη φωτογραφία του κ. Πολύδωρα στην πρώτη σελίδα, υπάρχει η δήλωσή του το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου: Θα τους πλακώσω με τα ίδια μου τα χέρια».
«Πρόκειται περί υπουργού κυβέρνησης ευρωπαϊκής χώρας και η δήλωση αυτή έγινε προ δύο ημερών. Χθες στην ενημέρωση των συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει παρόμοια δήλωση του κ. Πολύδωρα και αρνήθηκε να την σχολιάσει. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι αυτή η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει βαρύτατη ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης, που προκαλεί συνειδητά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης» είπε ο κ. Ευθυμίου.
Και συμπλήρωσε: «Είναι στοιχειώδες χρέος της κυβέρνησης να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη, να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, είναι ευθύνη της να είναι ανοιχτά τα πανεπιστήμια, είναι ευθύνη της ο δρόμος που διάλεξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης με αυτό τον πρωτοφανή τρόπο, που σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα ήταν αυτονόητο που θα τον οδηγούσε».
«Μόνο στην Ελλάδα της διακυβέρνησης του κ. Καραμανλή αυτός ο υπουργός μπορεί να παραμένει στη θέση του και η κυβέρνηση να κάνει δια του εκπροσώπου της τη στρουθοκάμηλο» κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου