ΤΟΠΙΚΑ

Στον Περιφερειάρχη το ψήφισμα…

στον-περιφερειάρχη-το-ψήφισμα-851206

Στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτη Γκούπα “πέφτει” πλέον το βάρος για την έγκριση της χρηματοδότησης της μελέτης για το έργο της λιμνοδεξαμενής στη Μακρινίτσα και για τη Μονάδα αφαλάτωσης στην Μπουρμπουλήθρα.
Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης απέστειλε το ψήφισμα που ομόφωνα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου και στο οποίο καταγγέλλεται η απένταξη των δύο αυτών έργων και επισημαίνεται η σπουδαιότητά τους σε μία περίοδο που οι κλιματολογικές συνθήκες επιβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να διασφαλιστούν οι επαρκείς ποσότητες νερού για όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου.
“Παρακαλούμε άμεσα να εξετάσετε τη δυνατότητα χρηματοδότησης της μελέτης του έργου της λιμνοδεξαμενής από οποιοδήποτε χρηματοδοτικό μέσο (τεχνική βοήθεια, Γ΄ Κ.Π.Σ. κ. ά.) προκειμένου το έργο αυτό να αποκτήσει ετοιμότητα χρηματοδότησης από το Δ΄ Κ.Π.Σ, επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή, στην οποία επισυνάπτεται και το ψήφισμα, ο κ. Αλ. Βούλγαρης, ενώ το ψήφισμα υπογραμμίζει τα εξής:
“Το Δ.Σ Βόλου ομόφωνα καταγγέλλει την απόφαση της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας να υπαναχωρήσει από την αρχική δέσμευση και να απορρίψει τη χρηματοδότηση, από την πρόσκληση περιβάλλοντος 4.6 του 3ου ΚΠΣ μελέτης για το ζωτικό έργο της πόλης του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, όπως η Λιμνοδεξαμενή στη Μακρινίτσα.
Σημειωτέον ότι το έργο αυτό συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην αντιμετώπιση της επάρκειας του νερού στο Πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.
Απαιτεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Κυβέρνηση γενικότερα όχι μόνο να εντάξει άμεσα τη χρηματοδότηση της μελέτης για το παραπάνω έργο στις χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΠΕΠ Θεσσαλίας του 3ου ΚΠΣ, αλλά και να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα τόσο για την εξασφάλιση της απαιτούμενης ποσότητας και ποιότητας του νερού στο Πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, όσο και για την πλήρη επάρκεια ύδρευσης και άρδευσης της Μαγνησίας.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου