ΤΟΠΙΚΑ

Για εκμετάλλευση του Περιφερειακού

για-εκμετάλλευση-του-περιφερειακού-851206

Εγείρει θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης του Περιφερειακού ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Μαγνησίας (Ν.Α.Σ.), κ. Αποστόλης Νάνος, καταγγέλλοντας “παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις πολιτικού παραγοντισμού, του τύπου – «κατόπιν ενεργειών μου»- για το σύνολο ενός έργου που, ενώ είναι ζωτικής σημασίας για το νομό, συνεχίζει να παραπέμπεται στις καλένδες.” Καλεί δε το λαϊκό κίνημα ν΄ αναλάβει πρωτοβουλία, “να πάρει την υπόθεση στα χέρια του”, να διεκδικήσει καλύτερη ποιότητα ζωής με την ολοκλήρωση των έργων του νομού που καρκινοβατούν.
Αναλυτικότερα ο κ. Νάνος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις του Περιφερειακού τονίζει ότι από την αυτονόητη διεκδίκηση της ολοκλήρωσης του ενιαίου Περιφερειακού, -ως οφείλουμε- πολιτικοί φορείς της Μαγνησίας έχουν επιδοθεί στο σπορ του πολιτικού παραγοντισμού με εμφανή τα χαρακτηριστικά του «κατόπιν ενεργειών μου».
Συγκεκριμένα, κατονομάζει, α) τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γ. Σούρλα σύμφωνα με την ανακοίνωση του οποίου και «κατόπιν ενεργειών του» πέτυχε τη δημοπράτηση του έργου-σκούπα, β) το περιβόητο ραντεβού των φορέων της Μαγνησίας με τον ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά, «κατόπιν πρωτοβουλίας του Νομάρχη κ. Α. Παπατόλια», αν και κατά πόσο ήταν κανονισμένο; γ) τον πρώην Νομάρχη Μαγνησίας κ. Γ. Πρίντζο «όπου κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας» ξεμπλοκαρίστηκε ένα κομμάτι της μελέτης-σκούπα, δ) τον υφυπουργό Εσωτερικών κ Θ. Νάκο με την ανακοίνωση του «κατόπιν ενεργειών του», και μετά την συνάντηση στην Αθήνα, κατάφερε τη χρηματοδότηση των 500.000 € και ε) οι δηλώσεις ικανοποίησης του Νομάρχη κ. Παπατόλια προς τον ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά όπως: «ιδιαίτερα ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της συνάντησης και οι δεσμεύσεις που αντιπροσωπεύουν και τον υπουργό… Ο Περιφερειακός με δικές μας ενέργειες τον Αύγουστο θα ξεκινήσει να λειτουργεί».
“Συνυπεύθυνες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις για συνεχή αθέτηση λόγων και έργων, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι μέχρι τώρα Δημοτικές και Νομαρχιακές αρχές στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής πότε του ΠΑΣΟΚ και πότε της Ν.Δ,” υπογραμμίζει ο κ. Νάνος θέτοντας τα εξής ερωτήματα: “Επί της ουσίας σήμερα, αντί να ερίζουν με παλαιοκομματικό παραγοντισμό για το ποιος “έσωσε” τα 700 μέτρα μιας λωρίδας, ας μας απαντήσουν γραπτά και υπεύθυνα συναισθανόμενοι την ευθύνη απέναντι στο λαό της Μαγνησίας, πότε θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί το σύνολο του Περιφερειακού (ενιαίος Περιφερειακός), όπως σχεδιάστηκε και συμφωνήθηκε από τους τοπικούς φορείς; Από πού θα χρηματοδοτηθεί; Θα βελτιωθούν οι ατέλειες των μελετών που καταδεικνύουν την προχειρότητα; Τι θα γίνει με τους ανισόπεδους κόμβους; Θα πάψουμε, επιτέλους, να θρηνούμε θύματα; Θέλουμε Περιφερειακό που να βελτιώνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο σύνολο του, ή Περιφερειακό που να μετατοπίζει το πρόβλημα του Βόλου πιο βόρεια;
“Όλα τα παραπάνω για να υλοποιηθούν χρειάζεται ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, λέξη-δυστυχώς-διαγραμμένη από το λεξιλόγιο των μέχρι τώρα αυτοδιοικήσεων,” επισημαίνει ο κ. Νάνος και καταλήγει λέγοντας ότι “απαιτείται το λαϊκό κίνημα ν΄ αναλάβει πρωτοβουλία, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να διεκδικήσει καλύτερη ποιότητα ζωής με την ολοκλήρωση των έργων του νομού που καρκινοβατούν”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου