ΤΟΠΙΚΑ

“Αμέρικαν μπαρ το κάναμε”

αμέρικαν-μπαρ-το-κάναμε-851206

Αλίμονο στα πέντε παιδιά. Κυρίως στα τρία κορίτσια «του φερόμενου ως δολοφόνου» -κατά την νέα ορολογία που μοιάζει μάλλον να αυτοσαρκάζεται, όταν έχουμε να κάνουμε με ομολογημένη πράξη- που ο ως χθες φιλήσυχος καλός οικογενειάρχης πατέρας τους οδηγείται τώρα στις φυλακές ως φονιάς, ενώ η μάνα τους θα είναι μισητή ως πέτρα του σκανδάλου. Αλλά και στα δυο παιδιά του Γιάννη Βαρθολομαίου, που έχασαν με τέτοιο τρόπο τον πάτερα τους, έχοντας να παρηγορήσουν και μια μάνα που τόσο εφιαλτικά έμαθε ότι ήταν «προδομένη».
Κατά τα λοιπά θα πω για μια ακόμη φορά αυτό που επιμόνως υποστηρίζω τόσα χρόνια. Ότι οι αστυνομικοί που διατίθενται για την προστασία όλων αυτών των ανθρώπων απλώς χρησιμοποιούνται από τους ίδιους ως οδηγοί και ορντινάτσες χωρίς να τους προστατεύουν πραγματικά. Και ιδίως όταν θέλουν να κινηθούν «εξωϋπηρεσιακώς». Απλώς αποσπώνται από τα κύρια καθήκοντά τους την ώρα που η εγκληματικότητα αυξάνεται.
Θυμάμαι την τεράστια εντύπωση που μου είχαν κάνει τα στατιστικά στοιχεία τής έκθεσης Μίτσελ, υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, κάποιες δεκαετίες πίσω. Κάθε πόσα δευτερόλεπτα γινόταν μια ληστεία, κάθε πόσα λεπτά ένας βιασμός κ.λ.π.
Δε λέω, δεν φτάσαμε ακόμη σε εκείνα τα επίπεδα -τα οποία άλλωστε υποθέτω πώς θα έχουν καταρριφθεί ήδη εκεί που καταγράφηκαν- αλλά αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα μου θύμισε η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για την πορεία της εγκληματικότητας στη χώρα μας.
Κάθε δύο μέρες ληστεύεται μια τράπεζα και κάθε τρεις μέρες ένα Σούπερ Μάρκετ, μόνο στο νομό Αττικής. Αν βάλουμε όλη τη χώρα, τότε σίγουρα δεν θα μείνουν μέρες που να…ζηλεύουν τις άλλες από έλλειψη ληστειών.
Η γνωστή ατάκα του Διονύση Παπαγιαννόπουλου «Αμέρικαν μπαρ το κάναμε», που επαναλάμβανε κάθε τόσο στον ένστολο ρόλο του στη «Βίλα των Οργίων», έγινε πραγματικότητα και μάλιστα καθόλου γραφική.
Την ίδια ώρα πάντως αξιωματικοί επεσήμαναν ότι περίπου τρεις χιλιάδες αστυνομικοί παριστάνουν τους «σωματοφύλακες» πολιτικών, καλλιτεχνών, επιχειρηματιών. (Και μερικοί τους μπράβους και τους βαστάζους των νονών του οργανωμένου εγκλήματος).
Για ποια επανίδρυση, ποιου κράτους, να πρωτομιλήσουμε;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου