ΤΟΠΙΚΑ

O Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

o-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μπορεί να είναι
και μεγαλύτερο
Ερωτηθείς για το οικονομικό άνοιγμα της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της ΔΗΤΕΒ Μιλτιάδης Ζιάκας είπε ότι το άνοιγμα της επιχείρησης μπορεί να είναι και μεγαλύτερο από το 1.150.000 ευρώ το οποίο αρχικά ανακοινώθηκε. Αυτό οπωσδήποτε δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για την μελλοντική πορεία της εταιρείας. Πάντως, όποιο κι αν είναι το άνοιγμα, θα πρέπει άμεσα να ανακοινωθεί όχι μόνο για να γνωρίζει η νέα Δημοτική Αρχή τι παρέλαβε, αλλά για να ξέρουν και οι δημότες τι γίνεται.
Χ.Μ.

Ο Φώτης των Σποράδων
Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Φώτης Ζεμπέκης από τη διοργάνωση του καρναβαλιού από το Δήμο Σκιάθου. Αυτό που τον χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν η συμμετοχή της Σκοπέλου και της Γλώσσας και μάλιστα ακούστηκε να λέει ότι μακάρι αυτή η γιορταστική συνεργασία να συνεχιστεί και σε άλλους σπουδαιότερους και κρισιμότερους τομείς ανάμεσα στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ώστε από κοινού να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα των νησιών.
Χ.Μ.

Κινείται δραστήρια
Παρά το γεγονός ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Μαγνησίας θα γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος του Οργάνου, Δήμαρχος Μηλεών Απόστολος Αρέθας, κινείται έντονα και δραστήρια με συνεχόμενες επαφές σ’ ολόκληρο το Νομό. Μάλιστα ο κ. Αρέθας υποστηρίζει με επιχειρήματα την εκλογή δημάρχου από την Περιφέρεια και δείχνει να εκτιμά ότι μοναδικός του αντίπαλος θα είναι ο Βασίλης Κοντορίζος. Αρχίζει και αποκτά ενδιαφέρον η μάχη της ΤΕΔΚ.
Χ.Μ.

Ισχυρό ψηφοδέλτιο

Σε χθεσινή της ραδιοφωνική συνέντευξη στο ράδιο «ΑΚΡΟΑΜΑ» η βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Ζέττα Μακρή, αφού διέγνωσε ότι σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το κόμμα της διατηρεί την πρωτοκαθεδρία, προέβη σε ορισμένες σημαντικές δηλώσεις τις οποίες υπογραμμίζουμε.
Πρώτον όσοι προσπαθήσουν να διατηρήσουν τα εσωκομματικά μέτωπα ενόψει των εθνικών εκλογών, θα απομονωθούν από το εκλογικό σώμα.
Δεύτερον, οι τρεις σχεδόν ισοδύναμοι σε εκλογική δύναμη βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να γίνουν εμπόδιο για τη συμμετοχή και άλλων ικανών στελεχών, για να μην παρουσιάζεται η εικόνα των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, όπου οι τρεις πρώτοι προσέγγιζαν τα είκοσι χιλιάδες ψηφοδέλτια και οι υπόλοιποι τα χίλια πεντακόσια! Αρκεί να τα σκέπτονται και άλλοι αυτά στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Χ.Μ.

Η θεωρία
της μαγκιάς

Ο αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Στάμος με συνέντευξή του στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» της Κυριακής, αναφερόμενος στα παιχνίδια εξουσίας αλλά και στα ανοιχτά μέτωπα της περιοχής μας, όπως ο Περιφερειακός, είπε ότι «χρειάζεται μαγκιά για να πείσεις!». Ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς μάλλον διείδε αιχμές κατά της Νομαρχίας στη συνέντευξη Στάμου και χθες έσπευσε να απαντήσει με κείμενο, η ουσία του οποίου συμπυκνώνεται στη φράση «οι μάγκες δεν υπάρχουν πια!», αφού προφανώς τους πάτησε τα τρένο όπως λέει και το γνωστό λαϊκό άσμα. Διαφεύγει όμως του αντινομάρχη έργων και υποδομών ότι στο Βόλο δεν έχει φανεί τρένο το τελευταίο τετράμηνο εξαιτίας της κατάρρευσης της γέφυρας του Ξηριά κατά τις πλημμύρες του Οκτωβρίου. Αρα οι μάγκες μπορούν να συνεχίζουν να κάνουν δηλώσεις και
διαπιστώσεις. Καλές είναι οι μαγκιές, αν είναι γόνιμες και παραγωγικές και όχι ψευτομαγκιές…
Χ.Μ.

Δικαίως
Δίκαιο το αίτημα του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο εκάστοτε δήμαρχος Βόλου με τη θεσμική του ιδιότητα πρέπει να συμμετέχει στο Δ.Σ του ΟΛΒ. Όπως και να το κάνουμε, όταν λιμάνι και πόλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και υπάρχουν τόσες εκκρεμότητες, δεν μπορεί να μη συμμετέχει ο εκάστοτε δήμαρχος.
Στη σημερινή σύνθεση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Βόλου συμμετέχει ο πρώην Δήμαρχος Βόλου ως προσωπικότητα της πόλης. Και ο δήμαρχος;

Ναι μεν,

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου