ΤΟΠΙΚΑ

Πρωταγωνιστές

πρωταγωνιστές-851206

ΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑΚΑΚΟΓΛΟΥ

Κατάφερε να γίνει ο πρωταγωνιστής της νίκης του Ολυμπιακού την περασμένη Τετάρτη στο 1-0 επί της ΑΕ Γιάννινα, πετυχαίνοντας στις καθυστερήσεις του αγώνα το χρυσό γκολ για τη βολιώτικη ομάδα. Ο Αλέξης Γιακάκογλου που στις 5 Μαρτίου κλείνει τα 19 του χρόνια κατάφερε να γίνει ο πρωταγωνιστής όχι μόνο με το γκολ που πέτυχε, αλλά και με την απόδοσή του, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που με το που τον βλέπουν στο γήπεδο τον ξεχωρίζουν.
Επιθετικός με πολλά χαρίσματα και πολύ καλό στυλ, ο Αλέξης Γιακάκογλου ,γέννημα θρέμμα του Ολυμπιακού Βόλου, θέλει να συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής και τώρα που ο Ολυμπιακός κυνηγά την άνοδο, αλλά και στην μετέπειτα αθλητική του καριέρα. Ο Αλέξης είναι γιος του Μπάμπη Γιακάκογλου, που για πολλά χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και διακρίθηκε σε μια άλλη εποχή, και να διακριθεί για την αγωνιστικότητα,το πάθος και το ήθος του.
Ο Αλέξης άρχισε να ξεχωρίζει πριν από μερικά χρόνια, όταν αγωνιζόταν στον Τοξότη της Β΄ Κατηγορίας, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στον Εθνικό Ολυμπιακό. Ξεκινώντας από τις μικρές ομάδες του Ολυμπιακού ξεχώριζε απ’ την ξανθιά του χαίτη και το αγέρωχο στυλ για την ηλικία του, ενώ σύντομα ξεχώριζε για την αγωνιστική του διάθεση και την ικανότητά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Γρήγορα έγινε μέλος των μικτών ομάδων της ΕΠΣΘ και επίσης γρήγορα κλήθηκε στις μικρές εθνικές ομάδες παίζοντας αρκετά ματς με την εθνική νέων.
Την περασμένη Τετάρτη ο Αλέξης Γιακάκογλου φαίνεται άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής Κώστας Σταματίου και όλοι αισιοδοξούν σε ανάλογη συνέχεια. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί παίκτες απ’ την Μαγνησία με συμμετοχή στις μικτές ομάδες της ΕΠΣΘ αγωνίζονται στις ομάδες μας των μεγαλύτερων κατηγοριών (Πέτρου, Γκάγκας, Μπαλαμούτης, Ζαχαράκης, Διαμάντης, Γεωργιάδης, Κόκκας, Γλύκος), ενώ κάποιοι άλλοι αναζήτησαν την ποδοσφαιρική τους τύχη εκτός Μαγνησίας (Σύψας, Τσιμπανάκος, Κουτσοκώστας, Τριχιάς,Σκούρας, Καραδέμητρος, Παλιούρας) και μόνο ο Θανάσης Κωστούλας έκανε τη μεγάλη καριέρα με διάρκεια και έπαιξε και στην Εθνική ομάδα.
Ο Αλέξης Γιακάκογλου δεν θέλει απλά να κερδίσει μια άνοδο και να ανέβει μια κατηγορία, αλλά έχει ως στόχο να κάνει μια καλή ποδοσφαιρική καριέρα γνωρίζοντας πως τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά είναι αποτέλεσμα δουλειάς, υπομονής και επιμονής αλλά και τύχης. Ο Γιακάκογλου στα 19 του χρόνια έχει γνωρίσει τι είναι το ανώτερο, έχοντας δώσει διαπιστευτήρια σε δοκιμές στον Ολυμπιακό Πειραιά και στον Άγιαξ… και τώρα έχει την όρεξη, το πάθος και θέλει να διακριθεί και όλα δείχνουν ότι το μέλλον του ανήκει.

ΠΑΝΩ

Τάσος Μπατζιάκας
Αποφασισμένος να διεκδικήσει αύξηση επιχορηγήσεων για τα σωματεία είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Τάσος Μπατζιάκας, που τις τελευταίες πέντε ημέρες έχει συνεχείς επαφές, γι αυτό και μέσα στην εβδομάδα θα ξαναβρεθεί στην Αθήνα, «χτυπώντας» και πιο μεγάλες πόρτες.

Γιάννης Καρακατσούνης
Η βαθμολογική ανάκαμψη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής μπάσκετ έχει ήδη ξεκινήσει. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από το Βολιώτη προπονητή Γιάννη Καρακατσούνη, έχει βοηθήσει τους ερυθρόλευκους να βγουν από τη δύσκολη θέση και να βλέπουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Κώστας Σαβοργιαννάκης
Ο σκοπευτής από την Αγχίαλο, Κώστας Σαβοργιαννάκης, καταφέρνει έχοντας ιδρύσει τον ΣΟΝΑ να τον διατηρεί στην κορυφή με τις δικές του επιτυχίες. Ο Κώστας Σαβοργιαννάκης στους αγώνες του Σαββατοκύριακου στην Ελευσίνα πήρε την πρώτη θέση στα αεροβόλα όπλα, κατακτώντας το κύπελλο.

ΚΑΤΩ

Δημήτρης Γκόλιας
Πολλά είναι τα λάθη της διαιτησίας σε τοπικό επίπεδο και πολλά τα παράπονα των ομάδων. Είναι πάντως αδιανόητο διαιτητές μεγάλης κατηγορίας και εμπειρίας, όπως ο Δημήτρης Γκόλιας, να μην βλέπουν παραβάσεις, όπως το διώξιμο του τερματοφύλακα με το χέρι εκτός περιοχής στο Διμήνι, που σχολιάστηκε αρνητικά.

Κένταυρος Ζαγοράς
Καλό είναι να δημιουργούμε υποδομή, καλό είναι να οδηγούμε τα παιδιά στον αθλητισμό, αλλά σε τέτοια γήπεδα καλύτερα να μην αγωνίζονται ομάδες. Η Αγία Παρασκευή πήγε το Σάββατο «ταξίδι» στην Ζαγορά, σε ένα γήπεδο στην κορυφή του βουνού που δεν είχε αποδυτήρια ούτε υπήρχε κάποιος να τους περιμένει.

Τοξότης
Πριν από 24 χρόνια ο Τοξότης έπαιξε στη Β Εθνική και ο Βόλος ήταν η μοναδική πόλη που είχε τρεις ομάδες στην κατηγορία. Τώρα ο Τοξότης βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση, στη Γ τοπική κατηγορία, εγκαταλελειμμένος, και προχθές το πρωί όχι μόνο δεν συμπλήρωνε ενδεκάδα, αλλά αφού ξεκίνησε με εννιά. στη συνέχεια έμεινε με έξι και έτσι έχασε τον αγώνα και θα μηδενιστεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου