ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο τετ-α-τετ για το άσυλο

πράσινο-τετ-α-τετ-για-το-άσυλο-851206

Διευκρινίσεις σχετικά με την τοποθέτησή του για το πανεπιστημιακό άσυλο παρείχε ο Θ.Πάγκαλος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν πριν από τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του Κινήματος, την Τρίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου προχώρησε σε συστάσεις προς τον Θ.Πάγκαλο, εξαιτίας της τοποθέτησής του περί άρσης του ασύλου και ελεύθερης πρόσβασης των αστυνομικών στα πανεπιστήμια.
Ο ίδιος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, αναδιπλώθηκε, λέγοντας πως δεν τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης των αστυνομικών στα πανεπιστήμια, αλλά ζήτησε περιπολίες της αστυνομίας γύρω από τα κτίρια.
Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου προκάλεσαν την οργή του Κίμωνα Κουλούρη, ο οποίος επιτέθηκε στον πρώην υπουργό, λέγοντας ότι πρόκειται για το πρόσωπο που αποκάλεσε τον Ανδρέα Παπανδρέου δωρολήπτη, που μετείχε στην κίνηση των τεσσάρων κατά του Ανδρέα Παπανδρέου και μετά επέκρινε και τον Κώστα Σημίτη και που ντρόπιασε τη χώρα στην υπόθεση Οτζαλάν.
Φταίνε οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν τον κ. Πάγκαλο μεγάλο στέλεχος, κατέληξε ο Κ.Κουλούρης.
Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση Κουλούρη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π.Ευθυμίου υπογράμμισε: «Δεν γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενο και το σύνολο των δηλώσεων του κ. Κουλούρη, τονίζω όμως ότι καθετί που δημιουργεί σύγχυση δεν προσφέρει τίποτα αυτήν την στιγμή.
»Είμαστε σε μια νέα πολιτική περίοδο που την σφραγίζουν οι πολιτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ. Απαιτείται επομένως μια διαρκής εξωστρεφής δράση του Κινήματος που επιβάλλει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στάσεων και συμπεριφορών από όλους» δήλωσε.
Ερωτηθείς «αν η δήλωση αυτή πρέπει να εκληφθεί ως τελεσίγραφο», ο κ. Ευθυμίου παρατήρησε πως «είναι μια δήλωση σαφής και συγκεκριμένη και νομίζω ότι εκφράζει απολύτως και την συγκυρία και την διάθεση του συνόλου της παράταξης του ΠΑΣΟΚ για την πορεία μας σε αυτήν την νέα πολιτική περίοδο».
Ο κ. Ευθυμίου ρωτήθηκε για το αντικείμενο της συνάντησης του Γ.Παπανδρέου με τον Θ.Πάγκαλο και απάντησε: «Αυτές οι συναντήσεις του προέδρου δεν είναι θέμα ανακοινώσεων».
Εξάλλου, ερωτηθείς για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, χθες, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος υπογράμμισε ότι το άσυλο, έχει θεσπιστεί ως ασπίδα προστασίας για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και όχι ως προκάλυμμα για την οργάνωση παραβατικών συμπεριφορών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου