ΤΟΠΙΚΑ

Ενιαία γραμμή από ΤΕΕ και ΕΚΒ

ενιαία-γραμμή-από-τεε-και-εκβ-851206

Σύμπνοια για κοινή δράση στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων της Μαγνησίας που καθυστερούν αλλά και αρωγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας σε θέματα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, όπως οι εργατικές κατοικίες και ο βρεφονηπιακός σταθμός, ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης των δύο φορέων στο κτίριο του ΤΕΕ.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, ο πρόεδρος κ. Σωκράτης Αναγνώστου, ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Βασιλειάδης, ο γραμματέας κ. Νικόλαος Τσιούτσιος, τα μέλη Μιχάλης Βλαχάκης, Κώστας Παπαποστόλου και Κώστας Φλαμπούρης, ενώ από πλευράς διοίκησης Εργατικού Κέντρου Βόλου, ο πρόεδρος κ. Γιώργος Καλαντζής, ο αντιπρόεδρος κ. Τάκης Τριανταφυλλάκος, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Ηλίας Τασιός και ο αναπληρωτής ταμίας κ. Κώστας Γεωργούλας.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, κ. Γιώργος Καλαντζής, αρχικά έθεσε το θέμα του Περιφερειακού και τις συναντήσεις που πραγματοποίησε η διοίκηση με την εταιρία ΜΕΛΚΑ που κατασκευάζει το τρίτο τμήμα από Γορίτσα ως Αγριά, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία απαλλοτριώσεων για τα τμήματα στα όπου είχε γίνει άρση.
Για το θέμα του Νοσοκομείου Βόλου και τη λειτουργία της νέας πτέρυγας, ο κ. Καλαντζής, επεσήμανε το πρόβλημα με την μεγάλη έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και το θέμα της αξιοποίησης της υπάρχουσας πτέρυγας. Όπως ανέφερε μόνο αν λειτουργήσουν και τα δύο κτίρια θα μπορέσει το Νοσοκομείο Βόλου να είναι λειτουργικό.
Για τις εργατικές κατοικίες στο εργοστάσιο της πρώην Βαμβακουργίας και στην περιοχή του Φυτόκου (440 σύνολο), ο κ. Καλαντζής, επεσήμανε ότι σε συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο του ΟΕΚ Φώτη Αγαδάκο ενημερώθηκε ότι έχουν ανακύψει νέες ρυθμίσεις βάσει της σχετικής νομοθεσίας περί δημοσίων έργων που επιβάλλουν την εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικής εκτίμησης, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναληφθεί διαδικασία εξέτασης του φακέλου από το ΣΧΟΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ και εκ νέου από το Δ.Σ του ΟΕΚ για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
Τέλος για τον βρεφονηπιακό σταθμό στους Αγίους Αναργύρους, ο κ. Καλαντζής ανέφερε ότι μετά την επίσκεψη κλιμακίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, διαπιστώθηκε ότι το έργο μπορεί να προχωρήσει, μετά τις πολεοδομικές εκκρεμότητες που είχαν παρουσιαστεί, όπως επισημάνθηκε και σε συνάντηση που είχε το προεδρείο του Ε.Κ.Β. με τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Στάμο.

Το ΤΕΕ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, κ. Σωκράτης Αναγνώστου, ανέφερε ότι για το θέμα του Περιφερειακού ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες από την πλευρά του Νομάρχη Μαγνησίας κ. Παπατόλια και του Δημάρχου Βόλου κ. Βούλγαρη και τόνισε -για ακόμη μία φορά- ότι για την ταχύτερη συνολική ολοκλήρωση του έργου απαιτείται η σύμπνοια όλων των φορέων.
Επεσήμανε δε ότι αναμένουμε τις δεσμεύσεις για υλοποίηση του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Κατσιγιάννη, στην σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο. Οσο για τις απαλλοτριώσεις που έχουν αρθεί ανέφερε ότι ο γ.γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ, υποσχέθηκε ότι η διαδικασία τους θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Για την πλήρη λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου αναφέρθηκε πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού, παράλληλα παρακολουθείται η μεταφορά των κλινικών και αναμένεται η αξιοποίηση του παλαιού τμήματος. Οπως υπογράμμισε ο κ. Αναγνώστου, το ΤΕΕ θα παρακολουθεί τις μελέτες και τις εργασίες ανακαίνισης της παλαιάς πτέρυγας, ώστε να προχωρήσουν άμεσα καθώς θα χρησιμοποιηθεί για την στέγαση του προγράμματος “Ψυχαργώ” αλλά και για άλλες υπηρεσίες.
Για το θέμα των εργατικών κατοικιών και του βρεφονηπιακού σταθμού τόσο ο κ. Αναγνώστου, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, ανέφεραν ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για να προχωρήσουν. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, ως μέλος και της επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων, σημείωσε πως αν ο Βόλος αναλάβει την διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας θα προχωρήσει στην διάθεση των 1.100 περίπου κατοικιών που θα κατασκευασθούν στο πλαίσιο της δημιουργίας του Μεσογειακού Χωριού, στο Δήμο Αισωνίας.
Τέλος,συζήτηση υπήρξε για το θέμα μεταφοράς του σιδηροδρομικού σταθμού, όπου το ΕΚΒ επανέλαβε την θέση του ότι είναι αντίθετο, ενώ όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος, το ΤΕΕ παραμένει στη θέση του για μη απομάκρυνση του σιδηροδρομικού σταθμού. Ωστόσο το θέμα θα συζητούνταν και στη χθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου