ΤΟΠΙΚΑ

Επείγον σχέδιο κατά της ξηρασίας

επείγον-σχέδιο-κατά-της-ξηρασίας-851206

Επείγον σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και της ξηρασίας φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση, υπό τον κίνδυνο ενός μπλακ άουτ, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.
Ο πρωθυπουργός συζήτησε πρόσφατα το θέμα με τους υπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης, που έχουν την ευθύνη του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν επίσης οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο κ. Παυλόπουλος έχει έρθει σε επαφή με τπον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπ.Παπασπύρο προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την ανατροπή του προγραμματισμού των αδειών 500.000 υπαλλήλων τον Αύγουστο. Τις επαφές επιβεβαιώνει και ο κ. Παπασπύρος.
Ο γγ Δημόσιας Διοίκησης ετοιμάζει εγκύκλιο για την ισοκατανομή των αδειών στο διάστημα 15 Ιουλίου – 15 Αυγούστου. Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος είναι σε καθημερινή επαφή με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και ενημερώνεται για την πρόγνωση του καιρού, καθώς φέτος οι βροχοπτώσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες.
Σημειώνεται ότι από την ανομβρία το ύψος του νερού στα φράγματα της ΔΕΗ έχει υποχωρήσει κατά 55%.
Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε εντολή στον γγ Πολιτικής Προστασίας Π.Φούρλα να καταρτίσει χάρτη επικινδυνότητας ώστε να προβλεφθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα η διάταξη του κρατικού μηχανισμού και κυρίως των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.
Όπως δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος μετά την Κυβερνητική Επιτροπή: «Η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Παίρνουμε τα μέτρα μας ώστε ό,τι κι αν συμβεί, να μπορούμε να διασφαλίσουμε την ομαλή ζωή των πολιτών και, βεβαίως, των δημόσιων υπηρεσιών. Μελετούμε όλα τα ενδεχόμενα. Ευχόμαστε να μη χρειασθεί να πάρουμε μέτρα.
»Όμως, εφόσον χρειασθεί αυτό -και είμαστε σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και την ευχαριστώ πάρα πολύ στο σημείο αυτό διότι ανταποκρίνεται πλήρως- τότε, ενδεχομένως, και τα θέματα των αδειών θα τα ρυθμίσουμε έτσι ώστε να μην πέσουν όλες μαζί και να μην χρειάζεται να λειτουργήσουν σε ημέρες αιχμής οι δημόσιες υπηρεσίες, όπως θα λειτουργούσαν υπό άλλες συνθήκες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου