ΤΟΠΙΚΑ

Ευρώπη και πάλι για ΑΕΚ και ΠΑΟ

ευρώπη-και-πάλι-για-αεκ-και-παο-851206

Σήμερα και αύριο διεξάγονται οι πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA, με το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων να στρέφεται στις «μάχες» της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού με γαλλικές ομάδες. Πρώτος αγωνίζεται σήμερα ο «δικέφαλος», ο οποίος υποδέχεται το βράδυ (21:45, MEGA) στο ΟΑΚΑ την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Λορένθο Σέρα Φερέρ θα προσπαθήσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στο «Παρκ ντε Πρενς», ωστόσο η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» δεν είναι καθόλου εύκολη, παρά το γεγονός ότι στο σαμπιονά η Παρί παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού (σ.σ. βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη). Οι Παριζιάνοι έδειξαν τις δυνατότητές τους στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA, όπου συνέτριψαν το «τριφύλλι» με 4-0. Ετσι, η «Ενωση» πρέπει να παρουσιάσει το καλό ευρωπαϊκό πρόσωπό της, το οποίο έδειξε εφέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, προκειμένου να πετύχει το στόχο της.
Η προϊστορία δεν είναι με το μέρος της ΑΕΚ, η οποία έχει απολογισμό μία νίκη, έξι ισοπαλίες και οκτώ ήττες απέναντι σε γαλλικές ομάδες. Το εντός έδρας ρεκόρ του «δικεφάλου» με γαλλικές ομάδες είναι μια νίκη, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι «κιτρινόμαυροι» σημείωσαν τον περασμένο Νοέμβριο την πρώτη νίκη τους επί γαλλικής ομάδας. Με το γκολ του Λυμπερόπουλου στο 74΄, το συγκρότημα του Λορένθο Σέρα Φερέρ επικράτησε 1-0 της Λιλ στο ΟΑΚΑ την 1η Νοεμβρίου 2006, νίκη που ήταν, παράλληλα, η πρώτη στην Ιστορία της ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. ΑΕΚ και Παρί Σεν Ζερμέν τέθηκαν αντιμέτωπες τη σεζόν 1996-97, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Στις 6 Μαρτίου 1997 ο «δικέφαλος» απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στη Γαλλία, ωστόσο στη ρεβάνς η Παρί επικράτησε 3-0, χάρη στο χατ τρικ του Λοκό.
Να αρπάξει την ευκαιρία προκειμένου να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται, θα παλέψει η ΑΕΚ στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Σύμφωνα με τον Λορένσο Σέρα Φερέρ, αυτό δεν θα είναι εύκολο όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ούτε καν η κατάκτηση του πρωταθλήματος…

«Η Παρί είναι μεγάλη ομάδα παρόλο που δεν βρίσκεται σε καλή θέση αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, δεν πιστεύουμε πως θα έχουμε εύκολο έργο, γιατί αντιμετωπίζουμε κι εμείς προβλήματα με 4-5 σημαντικούς παίκτες μας που είναι τραυματίες.
Το κλειδί για τη νίκη είναι να έχεις κίνητρο, εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στη δουλειά που έχεις κάνεις και να αρπάζεις όλες τις ευκαιρίες. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα φανεί αν αυτό θα είναι αρκετό ή όχι» τόνισε ο τεχνικός της ΑΕΚ, με δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ της FIFA.
Στο μεταξύ, αύριο (21:45, MEGA) ρίχνεται εκ νέου στη «μάχη» του Κυπέλλου UEFA ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», οι οποίοι προκρίθηκαν στους «32» ως πρώτοι από τον 7ο όμιλο της διοργάνωσης, δοκιμάζονται στο «Φελίξ Μπολάρ» της Λανς απέναντι στην τοπική ομάδα και θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς. Σε αντίθεση με την Παρί Σεν Ζερμέν, η Λανς τα πηγαίνει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ετσι, η ομάδα του Βίκτορ Μουνιόθ πρέπει να πραγματοποιήσει μια πολύ καλή εμφάνιση, προκειμένου να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Λανς και Παναθηναϊκός τέθηκαν αντιμέτωποι στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 1998-99. Η γαλλική ομάδα επικράτησε 1-0 στο «Φελίξ Μπολάρ» στις 21 Οκτωβρίου 1998, ενώ ο Παναθηναϊκός νίκησε με το ίδιο σκορ στο ΟΑΚΑ στις 4 Νοεμβρίου. Συνολικά οι «πράσινοι» μετρούν τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες απέναντι σε ομάδες από τη Γαλλία. Εκτός έδρας με γαλλικές ομάδες το «τριφύλλι» έχει απολογισμό μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.
Το πρόγραμμα των πρώτων αναμετρήσεων για τη φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA (οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 22 Φεβρουαρίου) έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
4. Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Μπλάκμπερν (Αγγλία)
5. Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ρέιντζερς (Σκωτία)
6. Λιβόρνο (Ιταλία)-Εσπανιόλ (Ισπανία)
8. Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία)
9. Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)-Αγιαξ (Ολλανδία)
11. ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
12. ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
13. Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
15. Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Νανσί (Γαλλία)
16. Μπορντό (Γαλλία)-Οσασούνα (Ισπανία)
ΑΥΡΙΟ
1. Ζούλτε Βάρεγκεμ (Βέλγιο)-Νιούκαστλ (Αγγλία)
2. Μπράγκα (Πορτογαλία)-Πάρμα (Ιταλία)
3. Λανς (Γαλλία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
10. Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Θέλτα Βίγκο (Ισπανία)
14. Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Σεβίλη (Ισπανία)
7. Φέγενορντ (Ολλανδία)-Τότεναμ (Αγγλία)*
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» (οι πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις
8 Μαρτίου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα τελεστούν στις 15 Μαρτίου 2007)
Α. Νικητής 1-Νικητής 8
Β. Νικητής 11-Νικητής 6
Γ. Νικητής 5-Νικητής 16
Δ. Νικητής 2-Τότεναμ (Αγγλία)
Ε. Νικητής 14-Νικητής 15
ΣΤ. Νικητής 3-Νικητής 4
Ζ. Νικητής 12-Νικητής 13
Η. Νικητής 10-Νικητής 9

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου