ΤΟΠΙΚΑ

Στο φως τα στοιχεία για το νερό

στο-φως-τα-στοιχεία-για-το-νερό-851206

Εντός των ορίων των παραμετρικών τιμών που θέτει η νομοθεσία (ΚΥΑ Υ2/2600/2001) κυμάνθηκαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έκανε η ΔΕΥΑΜΒ, κοινοποιήθηκαν στη Διεύθυνση Υγιεινής Νομαρχίας Μαγνησίας και δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ επισήμανε ότι με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις θα δημοσιοποιούνται κάθε μήνα από την ΔΕΥΑΜΒ, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγιεινής τα στοιχεία ποιότητας του νερού και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ ανέφερε ότι θα αναβαθμιστεί σε άλλους όμως τομείς το Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος.
Όσον αφορά στην πιστοποίηση του Χημείου της ΔΕΥΑΜΒ η διαδικασία-σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη- είναι σε εξέλιξη κι όταν ολοκληρωθεί η Επιχείρηση θα μπορεί να πραγματοποιεί αναλύσεις και για λογαριασμό άλλων ΟΤΑ.
Επανέλαβε εξάλλου ο κ. Βούλγαρης ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει σύντομα καμπάνια για τον περιορισμό χρήσης νερού, ενώ τόνισε έδωσε εντολή στα στελέχη της Επιχείρησης να προχωρήσουν τις δύο μελέτες ύψους 700.000 ευρώ μελέτες, ώστε να γίνουν τα έργα για την ενίσχυση της ποσότητας του νερού.
Η ποιότητα
του νερού
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Αλ. Βούλγαρης, η ποιότητα του νερού το μήνα Ιανουάριο ήταν σε καλά επίπεδα.
Για την υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματο παρήχθησαν 1.218.483 m3 νερού, εκ των οποίων το 62% ήταν πηγαίο νερό και το 38% νερό γεωτρήσεων.
Για τον ποιοτικό έλεγχο του νερού του δικτύου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος , τον Ιανουάριο, ελήφθησαν 32 δείγματα τα οποία αναλύθηκαν ως προς τις φυσικοχημικές και μικροβιολογικές παραμέτρους. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 60 μικροβιολογικές αναλύσεις, που καλύπτουν τις παραμέτρους ολικά κολ/οειδή, Ε. Coli, εντερόκοκκους και συνολικά βακτήρια στους 22 και στους 37°C και 165 φυσικοχημικές αναλύσεις που καλύπτουν τις παραμέτρους ρΗ, αγωγιμότητα, θολότητα, σκληρότητα, χλωριόντα, αμμωνία, νιτρικά, οσμή, γεύση, χρώμα και 32 αναλύσεις υπολειμματικού χλωρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου