ΤΟΠΙΚΑ

Τριβές για την Πειραματική Σκηνή

τριβές-για-την-πειραματική-σκηνή-851206

Η σύμβαση παραχώρησης του υπόγειου χώρου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας στην Πειραματική Σκηνή που υπογράφηκε από την προηγούμενη διοίκηση του ΠΟΔΝΙ Νέας Ιωνίας, προκαλεί έντονες τριβές καθώς η σημερινή δημοτική αρχή, εμμέσως πλην σαφώς, έχει διατυπώσει την επιθυμία να καταγγείλει τη σύμβαση.
Η συνέχιση της λειτουργίας της Πειραματικής Σκηνής από χθες διχάζει και τη Διοίκηση του ΠΟΔΝΙ, καθώς χθες συζητήθηκε το θέμα στο συμβούλιο μετά από την ενημέρωση που παρείχαν οι συντελεστές της Πειραματικής Σκηνής που έχουν ήδη ανακοινώσει μία σειρά από εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα.
Στην χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΠΟΔΝΙ, κ. Λάζος, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή διαφωνεί με τη σύμβαση χρησικτησίας που υπογράφηκε μέχρι το 2012, ενώ ήδη η νέα δημοτική αρχή, εμμέσως πλην σαφώς, σε συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους της Σκηνής επισήμανε ότι επιθυμεί να αποχωρήσει η Πειραματική Σκηνή από το συγκεκριμένο χώρο.
Ο κ. Λάζος τόνισε επίσης ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είχε λάβει ποτέ γνώση του συγκεκριμένου θέματος, ενώ επίσης επικαλέστηκε έλλειψη χώρων για να στεγαστούν τα άλλα τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου.
Για τη λειτουργία της Πειραματικής Σκηνής τα μέλη της Διοίκησης ενημερώθηκαν από την πρόεδρο της Πειραματικής Σκηνής κ. Βάσω Μπέλιου, καθώς και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, σκηνοθέτη κ. Δημ. Πανταζή, οι οποίοι μετέφεραν στο Δ.Σ τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με το κ. Π. Μαβίδη και ζήτησαν από τον ΠΟΔΝΙ να υπάρχει συνεργασία, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου