ΤΟΠΙΚΑ

Ιδιώτες στο λιμάνι του Βόλου

ιδιώτες-στο-λιμάνι-του-βόλου-851206

Με ενδιαφέρον περιμένουν οι διοικούντες το λιμάνι του Βόλου την κατάθεση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας των νομοσχεδίων που αφορούν την αξιοποίηση χώρων των μεγάλων λιμανιών όλης της χώρας από ιδιώτες, κάτι που δημοσιοποίησε άλλωστε προχθές μετά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου και μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό ο αρμόδιος Υπουργός Μανώλης Κεφαλογιάννης .
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθύνων Σύμβουλος το ΟΛΒ κ. Αλέξανδρος Βαλασσάς, σημείωσε πως η κατάθεση των νομοσχεδίων έχει και τοπικό ενδιαφέρον , αφού, όπως είπε, έχει επιδειχθεί από ιδιώτες και για την εκμετάλλευση χώρων του λιμανιού του Βόλου. Μολονότι οι όποιες εξελίξεις δεν αναμένονται πολύ σύντομα οι υπεύθυνοι του ΟΛΒ τελούν εν αναμονή των κατευθύνσεων που θα δοθούν από το ΥΕΝ, καθώς η Πολιτεία είναι άλλωστε και ο μοναδικός μέτοχος της Ανώνυμης Εταιρίας του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ωστόσο ο κ. Βαλασσάς αποκαλύπτει ότι οι πρώτες διερευνητικές συζητήσεις που έχουν γίνει με το Υπουργείο αφορούν στην εκχώρηση σε ιδιώτες την κατασκευή και την εκμετάλλευση της τρίτης προβλήτας, εκεί όπου πρόκειται να γίνεται η φόρτωση και η εκφόρτωση των χύδην εμπορευμάτων , κάτι που θα απαλλάξει και τη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου από την αερορύπανση, γεγονός που προκαλεί κλιμακωτές αντιδράσεις από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου σημειώνει ότι η κατασκευή της τρίτης προβλήτας, στο χώρο πίσω από το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, είναι μία επένδυση της τάξεως των 60-70 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία όταν υλοποιηθεί θα αλλάξει εντελώς τη χωροθέτηση των λειτουργιών στον εμπορευματικό χώρο του λιμανιού.

Η κατεδάφιση
της παλιάς
ιχθυαγοράς
Εξάλλου από χθες ξεκίνησε η προεργασία για την κατεδάφιση της παλιάς ιχθυαγοράς , στην οποία ως γνωστόν υπάρχουν οι πλάκες αμιάντου και οι οποίες θα πρέπει να αφαιρεθούν από ειδικό συνεργείο που ειδικά για το σκοπό αυτό προχθές βράδυ στο Βόλο. Χθες έγινε η κατάλληλη προεργασία με τα συνεργεία της ΔΕΗ να προχωρούν στις εργασίες διακοπής του ρεύματος, έτσι ώστε σήμερα να ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου