ΤΟΠΙΚΑ

Οι… Αργοναύτες στην παραλία του Βόλου

οι-αργοναύτες-στην-παραλία-του-βόλου-851206

Με την αναβίωση του μύθου της Αργούς θα συμμετέχει το Δημοτικό ΙΕΚ στον εορτασμό της Αποκριάς.
Ο μύθος αναβιώνει με Το «Παλάτι» της Ιωλκού, ψάχνει τους εν δυνάμει ακολούθους του πρίγκιπα Ιάσονα, οι οποίοι θα ταξιδέψουν με το καινούργιο σκαρί – απόκτημα της πόλης με το όνομα Αργώ – προκειμένου να φέρουν στην πόλη το χρυσόμαλλο δέρας. Η επιλογή τους θα γίνει μέσα από μία διαδικασία σταθμών όπου θα κληθούν να αποδείξουν το «πάθος», τον ηρωισμό και την αφοσίωσή τους για την επιτυχία της αποστολής!»
Έτσι ακολουθώντας το Μύθο οι νέοι που θα συμμετάσχουν θα συγκεντρωθούν στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΛΙΜΑΝΙ (1ος ΣΤΑΘΜΟΣ), όπου θα γίνει το καλωσόρισμα και η ενημέρωση για την αποστολή. Στη συνέχεια μπροστά στο ΝΑΟ (ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – 2ος ΣΤΑΘΜΟΣ) θα γίνει ο εξαγνισμός και η προετοιμασία των ακολούθων για να αντεπεξέλθουν στο ταξίδι. Εκεί οι σπουδαστές του τμήματος Κοσμήματος θα το στολίσουν ανάλογα. Στον 3ο ΣΤΑΘΜΟ στην αρχή του πάρκου του ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στις «Αποθήκες – Εργαστήρια» θα πάρουν τις σχετικές προμήθειες για το ταξίδι, όπου οι σπουδαστές του τμήματος Κεραμικής και Συντήρησης Έργων Τέχνης θα τους εφοδιάσουν με κύπελλα και αντικείμενα για τις προσωπικές τους ανάγκες. Ακολούθως στην ίδια περιοχή όλοι μαζί βοηθούμενοι από τους Γραφίστες και Διακοσμητές των αντίστοιχων τμημάτων θα ετοιμάσουν το μεγάλο Ιστίο με ευχές για το ταξίδι. Φτάνοντας πια στο τέλος της προετοιμασίας έρχονται στο «Παλάτι» (μπροστά στο Πανεπιστήμιο), όπου οι σπουδαστές του τμήματος ενδύματος τους ντύνουν με τους επίσημους χιτώνες και τους γίνεται η υποδοχή από τον Ιάσονα που τους επιβραβεύει δίνοντάς τους το μετάλλιο της αποστολής.
Πριν την αναχώρηση γίνεται η κάθαρση με το κάψιμο του κακού πνεύματος και της κακής ενέργειας για να ξεκινήσει ευοίωνα το ταξίδι των Αργοναυτών.
Η εκκίνηση θα γίνει στην ΑΡΓΩ στις 4.30 το μεσημέρι της Κυριακής στις 18/2/2007 μ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου