ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακίστηκαν οι νεαροί για τις ληστείες

προφυλακίστηκαν-οι-νεαροί-για-τις-λησ-851206

Προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους στην Ανακρίτρια Βόλου κρίθηκαν οι δύο νεαροί από την Καρδίτσα, οι οποίοι συνελήφθησαν για ληστείες και απόπειρες ληστείας σε περιοχές της Θεσσαλίας και κατηγορούνταν για ληστείες σε απόπειρα και τετελεσμένη, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.
Η σύλληψη των δύο δραστών την περασμένη Κυριακή για απόπειρα ληστείας στο Βόλο, αποκάλυψε την πλούσια δράση τους σε Καρδίτσα και Φάρσαλα, μετά την προανάκριση που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Ειδικότερα, την προηγούμενη Κυριακή στις 10 το βράδυ ένας 19χρονος μαθητής ΤΕΕ από τον Αγιο Γεώργιο Καρδίτσας και ένας 21χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τα Μεγδοβίτικα Σοφάδων, μετέβησαν σε περίπτερο που βρίσκεται στην περιοχή της Νεαπόλεως φορώντας κουκούλες και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με την απειλή πιστολιού κρότου και ενός γκλοπ αποπειράθηκαν να ακινητοποιήσουν τον 45χρονο περιπτεριούχο, προκειμένου να αφαιρέσουν από το συρτάρι του ταμείου το χρηματικό ποσό των 1100 ευρώ.
Ο 45χρονος υπάλληλος του ΟΣΕ που βρισκόταν στο περίπτερο της συζύγου του αντέδρασε δυναμικά, τους απώθησε και οι δύο δράστες φοβούμενοι τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο κοντά στο περίπτερο, που οδηγούσε ο 19χρονος και ανήκε στην γιαγιά του.
Μία ώρα μετά οι διαφυγόντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Α.Τ. Φαρσάλων, στο 5ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Φαρσάλων – Σταυρού.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το πιστόλι κρότου, το γκλοπ και οι κουκούλες, όπως επίσης και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για την απόπειρα ληστείας.
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης αποκαλύφθηκε ότι με την ίδια μέθοδο είχαν διαπράξει έξι ληστείες και απόπειρες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Στόχος τους ήταν τα πρατήρια υγρών καυσίμων και τα περίπτερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου