ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ποιος είπε ότι οι αγώνες πάνε χαμένοι;
Με τα χέρια ανοιχτά και το χαμόγελο στα χείλη παρελαύνει σήμερα η νεολαία μαζί με τους δασκάλους της και σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα. Το πανεκπαιδευτικό κίνημα κατήγαγε μια πρώτη -και πολύ σημαντική- νίκη. Μετά την αναδίπλωση του ΠΑΣΟΚ, η αναθεώρηση του άρθρου 16 στερείται πλέον της απαραίτητης πλατιάς νομιμοποίησης και γίνεται υπόθεση μονοπαραταξιακή.
Ποιος είπε ότι οι αγώνες πάνε χαμένοι; Ωστόσο απομένει πολύς ακόμα δρόμος να διανυθεί…
Φ.Τ.

Ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου και ο Κίμων
Η διαγραφή του Κίμωνα Κουλούρη συνιστά αδιαμφισβήτητη επιτυχία του κ. Γ. Α. Παπανδρέου και εξόχως ανακουφιστική -για το ΠΑΣΟΚ- εξέλιξη, δεδομένου ότι η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αρχηγού θα ελαχιστοποιηθεί ή θα εκλείψει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και η μουρμούρα στους κόλπους του κόμματος για την πολιτική(;) που εκπορεύεται από την ηγεσία θα μετατοπιστεί σε ήσσονος σημασίας θέματα, όπως αυτό της διαγραφής…
Αυτό θέλουν να πιστεύουν στο μισό ΠΑΣΟΚ. Γιατί στο άλλο μισό…
Φ.Τ.

Απάντηση σε σχόλιο
Με αφορμή χθεσινό σχόλιό μας για τον ορισμό του αντιπροέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» κ. Δημ. Βασιλειάδη σε διάφορες επιτροπές του Δήμου Βόλου, πήραμε την παρακάτω απάντηση:
«Αγαπητέ Α.Τ., δεν θα σας απαντήσω ως Ούγκο Τσάβες της Μαγνησίας, όπως μου αποδίδετε το χαρακτηρισμό στο χθεσινό σας σχόλιο, για το οποίο φαίνεται καθαρά ότι τα όσα αναφέρετε τα έχετε πληροφορηθεί από την μία πλευρά, χωρίς να διασταυρώσετε τα όσα σας είπαν.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, που την υπερασπίζομαι ακόμη και με προσωπικό κόστος (το γνωρίζετε άλλωστε προσωπικά) σας αναφέρω:
– Συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του Αλέκου Βούλγαρη στις εκλογές του Οκτωβρίου, μετά από πρότασή του, αδιαπραγμάτευτα, προκειμένου να βοηθήσω στην εκλογή του και όχι για να προσκομίσω προσωπικό όφελος.
– Δεν δέχθηκα κανένα τηλέφωνο από τον Δήμαρχο για να συμμετάσχω στις Επιτροπές Πολεοδομικών και Κυκλοφοριακών Θεμάτων και στη ΔΗΤΕΒ, πλην ενός τηλεφωνήματος από τον κ. Κοσμίδη (αλήθεια αυτός είναι ο Δήμαρχος Βόλου;) δύο μέρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ορισμό των προσώπων σε Νομικά Πρόσωπα και Επιτροπές, για να συμμετέχω στο Δ.Σ. της ΔΕΜΕΚΑΒ. Φυσικά και αρνήθηκα και πιστεύω ότι μπορείτε να το καταλάβετε για ποιο λόγο.
– Όσον αφορά στις θέσεις των αντιδημάρχων και των προέδρων, πολλοί γνωρίζουν, ότι αυτές είχαν διανεμηθεί και «κλειδωθεί» πολύ πριν την επίσημη ανακοίνωσή τους.
Υ.Γ. Αν για κάτι μπορεί να υπερηφανεύομαι είναι η καθαρότητα των λόγων και των πράξεών μου. Πιθανόν κάποιοι άλλοι να υποδύονται ρόλους και μάλιστα με άριστο βαθμό υποκριτικής. Κι επειδή κάποτε τελειώνουν οι Απόκριες… οι μάσκες πέφτουν.»

Μπορεί
Μπορεί ο πρώην δήμαρχος Κάρλας Ν. Αντωνάκης και εκπρόσωποι των άλλων συνδυασμών να διερευνούν την προσφυγή στην Επιτροπή του Άρθρου 18, μετά τον ορισμό μη εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων στην προεδρεία του Αθλητικού Οργανισμού και της Αναπτυξιακής επιχείρησης, όμως στους κόλπους της δημοτικής αρχής δεν υπάρχει καμία ανησυχία.
Χθες ο πρόεδρος του Δ.Σ Κάρλας Δημ. Παπαδήμας απάντησε στον “Τ” ότι υπάρχει διευκρινιστική γνωμοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται κάτι τέτοιο.
Β.Κ

Κόντρες
Στην περιοχή της Κάρλας πάντως υπάρχει αναστάτωση στις τελευταίες δύο μέρες μετά την συγκεκριμένη απόφαση και αυτό διότι δεν έχουν κατασιγάσει ακόμη οι προεκλογικές κόντρες.
Επιπροσθέτως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπήρξαν και πολλές προσωπικές επιθέσεις, ένθεν και ένθεν, που έχουν αναβιώσει. Το πρόβλημα δε εστιάζεται κυρίως μέσα στο ΠΑΣΟΚ, γι αυτό και οι προσπάθειες πλέον εστιάζονται στο να μην “τραυματιστεί” άλλο ο χώρος.
Προσπάθεια δύσκολη, όχι όμως ακατόρθωτη.
Β.Κ

Αλλα λόγια…
Δεν είναι δα και ευκαταφρόνητο ποσό να υπάρχει άνοιγμα οικονομικό μόνο στο Δήμο 3,.1 εκ. ευρώ.
Εξαρτάται βέβαια με ποιους δήμους κάνει κανείς τη σύγκριση, αλλά και γιατί μεγέθη μιλάμε, όμως, όπως και να έχει, οι οφειλές είναι πραγματικότητα. Όπως και τα οικονομικά προβλήματα και το άνοιγμα σε αρκετά Νομικά Πρόσωπα που δυσχεραίνει τη λειτουργία τους.
Υπό αυτή την έννοια προκαλεί εντύπωση η ενόχληση του κ. Μήτρου και όσων εδώ και δύο μέρες βγαίνουν ραδιοφωνικά να δικαιολογήσουν τα προβλήματα που κληρονόμησε η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά επί της ουσίας οι απαντήσεις είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…”

Ογδοος και
νεότερος
Οχι ένατος αλλά όγδοος κατά σειρά- καταλαμβάνοντας τη θέση του β αναπληρωματικού μέλους- διευκρίνισε χθες ότι εξελέγη στην ΕΝΑΕ ο Νομάρχης Μαγνησίας.
Στις προχθεσινές εκλογές της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος ο κ. Παπατόλιας θέλησε χθες να ξεκαθαρίσει ότι το έκτακτο κατά σειρά και τελευταίο τακτικό μέλος από την παράταξη εκλέχτηκε με 50 ψήφους- πρόκειται δε για τον αρχαιότερο Νομάρχη Έβρου Νίκο Ζαμπουνίδη- ο αμέσως επόμενος έλαβε 47 ψήφους (επίσης αρχαιότερος Νομάρχης των Δωδεκανήσων Ν. Μαχαιρίδης), ενώ ακολούθησε ο ίδιος με 45 ψήφους. Ο νεώτερος στη διαδικασία, είπε με νόημα…
Β.Σ

Από τη θεωρία
στην πράξη
Την άρπαξε αμέσως την ενδιαφέρουσα πρόταση που παρουσιάστηκε από συνάδελφό του ( Σπυρόπουλο) στη συνεδρίαση της ΕΝΑΕ για δημιουργία άτυπου διανομαρχιακού συμβουλίου που θα δώσει τη δυνατότητα στους νομάρχες- στην προκειμένη περίπτωση της Θεσσαλίας- να εμφανίζονται με κοινή διεκδίκηση στο περιφερειακό συμβούλιο σε ό,τι αφορά στα κονδύλια από τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα και τα τομεακά των υπουργείων.
Ήδη στη χθεσινή συνεδρίαση του Ν.Σ ο κ. Παπατόλιας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συζητήσει το θέμα με τους Θεσσαλούς ομολόγους του, ώστε οι διεκδικήσεις να τίθενται σε κοινή γραμμή, αποκλείοντας… αποκλεισμούς και αδικίες.
Β.Σ

Στο ίδιο μαγαζί
Δύο… Βούλγαροι βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο ίδιο μεζεδοπωλείο, ψηλά στην οδό Ιωλκού. Στη μία πλευρά του καταστήματος ήταν ο γνωστός σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης με την παρέα του και στην άλλη ο Δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης με παρέα δημοτικών συμβούλων. Ως είθισται, τις αναγκαίες για την περίσταση συστάσεις ανάμεσα στους δύο συνονόματους ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απόστολος Φοινικόπουλος, που ήταν επίσης παρών… Σημειώνεται πως απόψε η σύζυγος του Παντελή Βούλγαρη, η συγγραφέας Άννα Καρυστιάνη, παρουσιάζει στο καφέ μπαρ “Βάμμα Νυκτός” το τελευταίο της βιβλίο “Σουέλ”
Α.Τ.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα
Την επόμενη εβδομάδα πολύ πιθανόν να οριστικοποιηθεί και να δοθεί στη δημοσιότητα το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου Βόλου για το έτος 2007. Σε αδρές γραμμές το Πρόγραμμα οριστικοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας σε πεντάωρη σύσκεψη που είχε οι Δήμαρχος Βόλου με τους πέντε Αντιδημάρχους. Προτεραιότητα στη φιλοσοφία του νέου προγράμματος τα έργα στις περιφερειακές συνοικίες…
Α.Τ.

Τα δύσκολα
έρχονται…
Τώρα καλά είναι τα στοιχεία για την ποιότητα του πόσιμου νερού στο Βόλο. Στα τέλη της άνοιξης όμως και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που θα βάλουν μπρος τις γεωτρήσεις, να δούμε τι θα κάνουμε…
Α.Τ.

Κοινωνική ευαισθησία
Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Μαγνησίας, (μηχανικοί του Δημοσίου), για την κοινωνική ευαισθησία που επέδειξαν. Οι μηχανικοί του Δημοσίου στη Μαγνησία, στα πλαίσια της τρίωρης στάσης εργασίας τους την ερχόμενη Τρίτη, δεν θα αναλάβουν την ματαίωση της δημοπρασίας του έργου που αφορά στην αποκατάσταση της στεγανότητας των δωμάτων του Κέντρου Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων Μαγνησίας. Αφορμή στάθηκε η επιστολή του διοικητή του κέντρου, που ζητάει να μην υπάρξει αναβολή στη δημοπρασία.

Δ.Χ.

ΑΝΕΜ
Δεν υπήρξε απόφαση στην προχθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής για το θέμα που προέκυψε από την μη εκπροσώπηση του ΤΕΕ Μαγνησίας στο νέο Δ.Σ. της ΑΝΕΜ, καθώς αποφασίστηκε πρώτα να υπάρξει συνάντηση με το Νομάρχη Μαγνησίας κ. Παπατόλια.
Υπενθυμίζεται ότι στο πρώην 9μελές Δ.Σ. της ΑΝΕΜ συμμετείχε το ΤΕΕ Μαγνησίας, ενώ στο νέο 16μελές συμβούλιο δεν συμμετέχει με απόφαση του Νομάρχη!
Πάντως κατά την χθεσινή συζήτηση, διεφάνη ότι αν δεν υπάρχουν επαρκείς εξηγήσεις ή αν δεν διορθωθεί η «γκάφα», όπως χαρακτηρίστηκε, η αντίδραση του ΤΕΕ Μαγνησίας θα είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου