ΤΟΠΙΚΑ

Εδιωξε τον Κ. Κουλούρη από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

εδιωξε-τον-κ-κουλούρη-από-την-κ-ο-του-πα-851206

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τον βουλευτή της Β Αθήνας Κίμωνα Κουλούρη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε την απόφασή του χθες, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.
Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Κ. Κουλούρη κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου, μετά τις αναφορές του δεύτερου για το πανεπιστημιακό άσυλο.
Ο Κ.Κουλούρης επιτέθηκε στον πρώην υπουργό, λέγοντας ότι πρόκειται για το πρόσωπο που αποκάλεσε τον Ανδρέα Παπανδρέου δωρολήπτη, που μετείχε στην κίνηση των τεσσάρων κατά του Ανδρέα Παπανδρέου και μετά επέκρινε και τον Κώστα Σημίτη και που ντρόπιασε τη χώρα με την υπόθεση Οτζαλάν.
«Φταίνε οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν τον κ. Πάγκαλο μεγάλο στέλεχος» υποστήριξε ο Κ.Κουλούρης -αναφορά που όπως εκτιμάται προκάλεσε την έντονη ενόχληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γ.Παπανδρέου ενημέρωσε με επιστολή του την πρόεδρο της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, η οποία από το βήμα του Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι ο βουλευτής της Β Αθηνών δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ του Κινήματος.

Ο Κ. Κουλούρης
Ο αποπεμφθείς από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Κίμων Κουλούρης σε δήλωσή του κάνει λόγο για “σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ” και “σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ”. Αναφέρει, επίσης, ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άλλον έπρεπε να διαγράψει αλλά δεν το έπραξε, ενώ αναφερόμενος στην επίμαχη χθεσινή δήλωσή του είπε ότι απλώς υπερασπίστηκε τις βασικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ με τις οποίες παίζουν κάποιοι και αυτό, όπως αναφέρει, είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Επίσης, αναφέρει ότι ο λαός του ΠΑΣΟΚ που έχει κρίση και μνήμη θα κρίνει αν η απόφαση του κ. Παπανδρέου συμβάλλει ή όχι στην ενότητα και στη νικηφόρα πορεία της παράταξης. Ο κ. Κουλούρης καταλήγει στη δήλωσή του τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να κάνει αυτό που έκανε πάντα. Να εκφράζει με συνέπεια την αγωνία της παράταξης.

Παρωδία η αναθεώρηση
Ο πρωθυπουργός παρωδεί το Σύνταγμα, δήλωσε από τη Χαριλάου Τρικούπη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας χθες στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής από τη Βουλή για την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμπράξει σε αυτή την παρωδία και πρόσθεσε πως η συνταγματική αναθεώρηση πλέον «δεν αφορά τον πολίτη, δεν αφορά τη χώρα έχει τελειώσει».
Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έκλεισε τον κύκλο της, γέρασε πρόωρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι έχει ταχθεί υπέρ ενός ανένδοτου αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία, με όραμα, σχέδιο και συλλογικότητα.

Στις 18 και 19 Μαΐου το Συνέδριο
Στις 18 και 19 Μαΐου θα διεξαχθεί το Προγραμματικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Πέτρος Ευθυμίου. Η απόφαση ελήφθη από το πολιτικό συμβούλιο ύστερα από εισήγηση του γραμματέα του εθνικού συμβουλίου Νίκου Αθανασάκη.
Θα προηγηθούν κοινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου με την επιτροπή προγράμματος στις 23 και 24 Φεβρουαρίου και συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου για το πρόγραμμα στις 28 Φεβρουαρίου. Θα ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου για το πρόγραμμα στις 2 και 3 Μαρτίου.
Εξάλλου, ύστερα από εισήγηση των κυρίων Αθανασάκη και Σκανδαλίδη αποφασίστηκε ότι το συνέδριο της νεολαίας του Κινήματος θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 29 έως 31 Μαρτίου. Για το θέμα αυτό τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν αύριο συνέντευξη Τύπου.
Ο κ. Ευθυμίου απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την αποπομπή του κ. Κουλούρη από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος, τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο του κόμματος, σύμφωνα με την απόλυτα θεσμική διαδικασία που διαθέτει. Όπως ανέφερε ο κ. Ευθυμίου είχαν προηγηθεί παρόμοιες ενέργειες του βουλευτή, οι οποίες δημιουργούσαν σύγχυση στην κοινή γνώμη.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου ανέφερε ότι όσο και αν του είναι δυσάρεστα τα διοικητικά μέτρα, αν χρειαστεί θα προβεί και πάλι σε παρόμοια κίνηση. Είνα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου