ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμασίες για το ενδεχόμενο μπλακ άουτ

ετοιμασίες-για-το-ενδεχόμενο-μπλακ-άο-851206

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της ανομβρίας «κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παροχή ενέργειας σε όλους τους καταναλωτές» παρείχε την Τετάρτη ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος.
Ο κ. Αντώναρος, ερωτηθείς για το θέμα της ανομβρίας και του κινδύνου μπλακ άουτ, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του αρμοδίου γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Ν.Στεφάνου.
Τόνισε, δε: «Το θέμα της λειψυδρίας αφορά όλη τη χώρα, λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων φέτος και θα αντιμετωπιστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να εξασφαλιστεί η παροχή ενέργειας σε όλους τους καταναλωτές».
Σε άλλη ερώτηση, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, τα υδατικά αποθέματα στους ταμιευτήρες της ΔΕΗ έχουν μειωθεί σημαντικά• το στοιχείο αυτό είναι φυσικό να προβληματίζει την κυβέρνηση».
Ο Ευ.Αντώναρος υπενθύμισε ότι «η περσινή αντίστοιχη περίοδος λόγω των πολλών ομβρίων υδάτων ήταν μια πολύ καλή χρονιά, ενισχύοντας σημαντικά τα υδατικά αποθέματα της ΔΕΗ. Έτσι, πέρσι το Φεβρουάριο, μετά από την πίεση που άσκησαν πολλοί Νομάρχες και Δήμαρχοι, η ΔΕΗ λειτούργησε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς της, καθώς υπήρχε πρόβλημα υπερχείλισης των ταμιευτήρων που θα οδηγούσε σε πλημμύρες και λοιπές φυσικές καταστροφές ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.
»Φέτος, λόγω της ανομβρίας και της δραματικής μείωσης των χιονοπτώσεων, η κατάσταση έχει αναστραφεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 13/2/2007 τα διαθέσιμα υδατικά αποθέματα ανέρχονταν σε ισοδύναμη ενέργεια 1290 gWATT έναντι 2174 που ήταν ακριβώς πέρσι».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου