ΤΟΠΙΚΑ

Καλές εντυπώσεις από Σισέι και Χατζή, θεραπευτική αγωγή η λύση για Μασάντο

καλές-εντυπώσεις-από-σισέι-και-χατζή-851206

Με τα γνωστά προβλήματα των Μασάδο και Βεργώνη συνεχίζεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου εν όψει του δευτέρου και κρίσιμου παιχνιδιού έδρας, αυτή την φορά κόντρα στην αναγεννημένη ομάδα του Ναυπακτιακού Αστέρα. Αναγέννηση που προήλθε φυσικά από την νίκη κόντρα στην ομάδα του Πιερικού κατά τη διάρκεια της τελευταίας αγωνιστικής. Μια νίκη πάντως που έκανε τόσο τον Ολυμπιακό Βόλου όσο και τις ομάδες του Θερμαϊκού και της Λαμίας να είναι πιο αισιόδοξες για τις υπόλοιπες 12 αγωνιστικές. Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται στην θέση του οικοδεσπότη στον β γύρο για τις τρεις ακόμη ομάδες που κάνουν την διαφορά στην έως τώρα κούρσα. Οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχτούν στο ΕΑΚ Λαμία, Πιερικό και Θερμαϊκό, προσδοκώντας φυσικά σε νίκη, κάτι που δεν είναι εύκολο αν αναλογιστεί κανείς την πορεία της ομάδας στην έδρα της, αφού αντί να λύνονται τα πόδια των ποδοσφαιριστών γεμίζουν με άγχος και φτάνουν είτε την ισοπαλία είτε την νίκη με λίγα γκολ διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό πως στα 11 ματς έδρας ο Ολυμπιακός έχει νικήσει στα τρία από αυτά με 1-0 κόντρα σε Δόξα Γρατινής, Ανδρούτσο Γραβιάς και Α.Ε Γιάννενα. Από εκεί και πέρα έχει φιλοδωρήσει με δυο γκολ τον Α.Ο Τρίκαλα, τρία τον Εθνικό Κατερίνης και τέσσερα γκολ τον ΠΑΟΝΕ. Ενώ στις ισοπαλίες οι ερυθρόλευκοι μετρούν πέντε, με τέσσερις από αυτές να τελειώνουν στο 1-1.
Με 1-1 έληξε και η αναμέτρηση στον πρώτο γύρο ανάμεσα σε Ναυπακτιακό και Ολυμπιακό, εκεί που οι Βολιώτες έχασαν τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα, αφού μετρούσαν πέντε στα πέντε νικηφόρα αποτελέσματα. Στην Ναύπακτο ο Ολυμπιακός είχε ανοίξει το σκορ με τον Γιώργο Τριχιά, που δεν βρίσκεται πια στο έμψυχο δυναμικό. Η ισοφάριση ήρθε μετά από πέναλτι και αποβολή του Τσάγγαρη, στο οποίο ευστόχησε ο Μηλιώνης που αποτελεί ως τώρα τον πρώτο σκόρερ του Ναυπακτιακού με πέντε τέρματα, έστω και αν αγωνίζεται στην άμυνα.
Από την άλλη πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό είναι ο Μασάντο, έχοντας σημειώσει επτά τέρματα σε 18 παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Ο Βραζιλιάνος θα απουσιάσει από το παιχνίδι της Κυριακής, μιας και η θεραπεία που θα ακολουθήσει θα διαρκέσει συνολικά 10 μέρες. Αυτό θα είναι το τρίτο ματς που θα χάσει ο «Μάσα» από τότε που ντύθηκε στα ερυθρόλευκα μιας και δεν αγωνίστηκε σε 17η και 18η αγωνιστική κόντρα σε Δόξα και Εθνικό Κατερίνης, παιχνίδια που οι ερυθρόλευκοι πήραν την νίκη και μάλιστα με τρία γκολ διαφορά.
Απών θα είναι και ο Βεργώνης λόγω καρτών που τον στερούν από τον Κώστα Σταματίου για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Ο 22χρονος μέσος υποφέρει όμως και από τραυματισμό στους κοιλιακούς, αφού χαρακτηριστικό είναι πως από τις 31/1 και το ματς με τα Τρίκαλα ακολουθεί θεραπευτική αγωγή μπαίνοντας τελικά από αύριο σε ρυθμό ατομικών προπονήσεων, ώστε την Δευτέρα να ακολουθήσει τις προπονήσεις με τους συμπαίκτες του και να ξεκινήσει την προετοιμασία για το ματς της Καρδίτσας με την Αναγέννηση. Όσον αφορά την προετοιμασία των υπολοίπων, χθες υπήρχε ένα δίτερμα στην Κερασιά με τον Κώστα Σταματίου να τσεκάρει Σισέι και Χατζή. Ο διεθνής με την Σιέρα Λεόνε Σισέι έδειξε κάποια δείγματα από την εκτελεστική του δεινότητα, αλλά είναι εμφανές πως του λείπουν παιχνίδια που θα του δώσουν την έκρηξη στις κινήσεις του. Έτσι βάσει και των απουσιών ο Σισέι ίσως και να χρησιμοποιηθεί στην βασική 11αδα της Κυριακής.
Καλές εντυπώσεις αφήνει και ο Χατζής, που θέλει πάντως και αυτός ένα περιθώριο προσαρμογής. Ακόμη ένα γνώρισμα των νεοαποκτηθέντων είναι και η θέληση που έχουν για προσφορά στην ομάδα. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πρωινή προπόνηση με όλους τους παίκτες που συμμετέχουν σε αυτές να βρίσκονται σε καλή ψυχολογία.
Για σήμερα έχει κληθεί παράλληλα ο Ολυμπιακός Βόλου ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή μιας και είναι κατηγορούμενος για το ματς με την Α.Ε Γιάννενα, όταν και φίλαθλοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο μετά την επίτευξη του γκολ από τον Γιακάκογλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου