ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύτηκαν για τη Ζαράφα τους, οι λιλιπούτειοι του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας

βραβεύτηκαν-για-τη-ζαράφα-τους-οι-λιλι-673837

Επί σκηνής στο Υπουργείο Παιδείας ανέβηκαν οι λιλιπούτειοι μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας και η νηπιαγωγός τους Αποστολία Μπέκα, προκειμένου να παραλάβουν από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, το βραβείο τους για τη διάκρισή τους στο διαγωνισμό e- Twinning. Το 4ο νηπιαγωγείο ήταν ένα από τα μόλις εννέα σχολεία που διακρίθηκαν ανάμεσα σε 900 από την Ελλάδα, που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.

Απέσπασε το 2ο βραβείο για τη Ζαράφα, την πρώτη ευρωπαία καμηλοπάρδαλη και μαζί εγκωμιαστικά σχόλια από τον κ. Φίλη. Οι μαθητές παρέλαβαν βεβαιώσεις και μια πλακέτα αστέρι, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, τόσο οι μικροί μαθητές όσο και η κ. Αποστολία Μπέκα, θα παραλάβουν και τα δώρα τους.

Το πρόγραμμα «η βαλίτσα της Ζαράφα», πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, στο 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα το σχολείο έλαβε μέρος στην ευρωπαϊκή δράση e – Twinning. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Ζαράφα, η πρώτη Ευρωπαία καμηλοπάρδαλη, ταξίδεψε στα σχολεία της Ευρώπης, συλλέγοντας αναμνηστικά από τα διάφορα κράτη. Στη βαλίτσα της συγκέντρωσε συνταγές, παραμύθια, φωτογραφίες και τραγούδια από κάθε χώρα. Οι λιλιπούτειοι του 4ου Νηπιαγωγείου, τραγούδησαν στη Ζαράφα, ζωγράφισαν, δημιούργησαν κατασκευές για την καμηλοπάρδαλη, συμμετείχαν μαζί με τις μαμάδες τους στην παρασκευή γλυκών. Ολες οι δράσεις αποτυπώθηκαν σε βίντεο και φωτογραφικό υλικό, που έδωσαν το εισιτήριο για το βάθρο των διακρίσεων του διαγωνισμού.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση της νηπιαγωγού Αποστολίας Μπέκα είναι τα εξής: Μάνθος Αργύρης, Αναστασία Πετμεζά, Αικατερίνη Πατρώνη, Μάριος – Χρυσοβαλάντης Ελέζη, Σταυρούλα Θεοδωροπούλου, Αχιλλέας Καλυβιώτης, Κωνσταντίνα Λαζάρου, Κωνσταντίνος – Παναγιώτης Κολτσίδας, Φώτιος – Παναγιώτης Τσιλιγγίρης, Εμμανουήλ Στάμος, Αναστάσης Νίκο, Ιωάννης Λίντζος, Ειρήνη Λάτου, Μπέκυ Ομορέγκε, Μαρία Λυμπερτού, Ροδόπη Κοσκινά, Νησσαρίων – Αγγελος Μητρολιός και Βάια Μουζοπούλου.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου