ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Βόλου στο ΚΠΕ Μακρινίτσας

επίσκεψη-της-περιβαλλοντικής-ομάδας-672411

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των περιβαλλοντικών ομάδων του 1ου Γυμνασίου Βόλου που έχουν τίτλο “Ποταμοερευνητές”, επισκέφτηκαν στις 18/12/2018 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μακρινίτσας» μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους του κέντρου.

Στο φιλόξενο εσωτερικό χώρο του κέντρου, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τις δράσεις που θα ακολουθούσαν, από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ Μακρινίτσας.

Τα παιδιά παρόλο που η μέρα ήταν βροχερή, επισκέφτηκαν τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια της περιοχής, τις πέτρινες βρύσες, και πολλά άλλα σημεία της Μακρινίτσας, που άπτονται των ενδιαφερόντων της περιβαλλοντικής ομάδας.

Οι περιβαλλοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου έχουν μακρόχρονη ιστορία.

Το 2016 η ομάδα με την ονομασία «Γοριτσόπαιδα» είχε πλούσια δράση στο λόφο της Γορίτσας, αλλά και στο προαύλιο χώρο, με πολλές δενδροφυτεύσεις, φυτεύσεις βοτάνων, επισκέψεις σε κέντρα και χώρους ανάλογου ενδιαφέροντος, και πολλές άλλες δράσεις.

Πέρυσι με την επωνυμία «Λιμνοκατακτητές» επισκέφτηκαν τη λίμνη Κερκίνη για αρκετές ημέρες, μελέτησαν τα λιμναία περιβάλλοντα εκεί αλλά και σε άλλες περιοχές, και τελικά κατασκεύασαν ένα μεγάλο ενυδρείο στο διάδρομο του σχολείου, το οποίο το φροντίζουν τα ίδια τα παιδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου