ΤΟΠΙΚΑ

Παρανάλωμα πυρός γίνονται κάδοι στον Βόλο

παρανάλωμα-πυρός-γίνονται-κάδοι-στον-671566

Κάθε μέρα και ένα περιστατικό κρατά την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε εγρήγορση

Παρανάλωμα του πυρός γίνονται ο ένας μετά τον άλλο κάδοι απορριμμάτων στον Βόλο. Η θράκα από τα τζάκια σιγοκαίει μέσα στους κάδους και η φωτιά δεν αργεί να εκδηλωθεί απειλώντας ακόμη και κατοικίες όταν βρίσκονται κάτω από μπαλκόνια ή κοντά σε δέντρα έξω από μονοκατοικίες.

Καθημερινά κι ένα περιστατικό με φωτιά σε κάδο απορριμμάτων κρατά σε εγρήγορση τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού. Χθες το απόγευμα όχημα της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα προκειμένου να σβήσει φωτιά που εκδηλώθηκε σε κάδο. Το ίδιο συνέβη τόσο ανήμερα, όσο και παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Με την πτώση της θερμοκρασίας και το άναμμα των τζακιών επιστρέφει ο «εφιάλτης» της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Η θράκα που δημιουργείται και πολλοί «ξεφορτώνονται» πετώντας τη σε σακούλα στον πράσινο κάδο, αν δεν σβήσει καλά σιγοκαίει και προκαλείται φωτιά με κίνδυνο ακόμη και για περιουσίες. Οταν πετιούνται στους κάδους απορριμμάτων προκαλούν φωτιές και καταστροφές των κάδων απορριμμάτων.

Από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου έγινε έκκληση στους δημότες στις αρχές του μήνα «να μην πετάνε τα υπολείμματα της καύσης από τα τζάκια και τις θερμάστρες καύσης ξύλου στους κάδους απορριμμάτων, διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς». Οι εκκλήσεις δεν εισακούστηκαν.

Μόνο πέρυσι καταστράφηκαν συνολικά 36 κάδοι εκ των οποίων 23 πράσινοι και 13 μπλε από φωτιές που προκλήθηκαν από στάχτη από τζάκια που δεν είχε σβήσει καλά.

Η καταστροφή της δημοτικής περιουσίας είναι μόνο η μία παράμετρος. Η φωτιά σε κάδους εκλύει τοξικές ουσίες ενώ προκαλείται κίνδυνος επέκτασης με απειλή και για περιουσίες, όπως σταθμευμένα ΙΧ ή και σπίτια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου