ΤΟΠΙΚΑ

Διαδήλωση Επιτροπής Ειρήνης, σωματείων, συλλογικοτήτων ενάντια στην κοινή άσκηση

διαδήλωση-επιτροπής-ειρήνης-σωματεί-664171

Ραντεβού στο λιμάνι δίνουν σήμερα στις 18.30 η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, ταξικά σωματεία και συλλογικότητες προκειμένου να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην παρουσία του αμερικανικού πλοίου «USS Carson City», του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που κατέπλευσε στον Βόλο στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης Ελλάδας – ΗΠΑ «Μέγας Αλέξανδρος».

Για τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλούν σε συμμετοχή το Συνδικάτο Μετάλλου, το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών, το Στέκι Αλληλεγγύης και η Λαϊκή Ενότητα.

«Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο Βόλος, η Μαγνησία και η χώρα μας σε ένα πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τις βάσεις τους, που δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα της, αλλά για να χτυπήσουν άλλους λαούς. Ταυτόχρονα μετατρέπουν σε επίκεντρο ισχυρού πλήγματος αντίπαλων δυνάμεων σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας και στην περιοχή μας», σημειώνει το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας».

Η διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας, «καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό πολεμικό ορμητήριο».

«Χωρίς αιδώ, η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συγκυβέρνηση αποδεικνύεται η πιο εθελόδουλη της μεταπολίτευσης στα κελεύσματα των ευρωενωσιακών και υπερατλαντικών ιμπεριαλιστών», σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα με τη σειρά της, ενώ το Στέκι Αλληλεγγύης καλεί «τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού πλοίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου