ΤΟΠΙΚΑ

Ζεσταίνει μηχανές και η Condor για Νέα Αγχίαλο

ζεσταίνει-μηχανές-και-η-condor-για-νέα-αγχία-663866

Ξεκινούν στις 26 Μαΐου οι πτήσεις από το Μόναχο στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου – Τον Απρίλιο έρχονται οι Γάλλοι

Με θετική σκέψη και κλίμα αισιοδοξίας αναμένεται να ανοίξει ο φετινός κύκλος πτήσεων στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor να ζεσταίνει μηχανές ενόψει της 26ης Μαΐου. Με τον κύκλο των απευθείας πτήσεων από Μόναχο να ανοίγει, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στη Μαγνησία για ανάκτηση του χαμένου εδάφους και αύξηση των αφίξεων σε ποσοστό 60% έως 65% σε σύγκριση με το 2019.

Σταθερή αξία η Condor, που θα πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από Μόναχο για Νέα Αγχίαλο κάθε Τετάρτη και Σάββατο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας Γερμανούς τουρίστες που αγαπούν την περιοχή και την επιλέγουν ως αγαπημένο προορισμό διακοπών.

Μεγάλο ατού παραμένει, στο μεταξύ, η βρετανική Easy Jet, με «ορμητήριο» το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ και πτητικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει από τις 2 Ιουνίου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. «Είναι θετικό το γεγονός ότι διευρύνεται το πτητικό πρόγραμμα σε πέντε μήνες φέτος και επτά μήνες το 2022», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου, Κώστας Ευσταθίου, τονίζοντας ότι την επόμενη χρονιά οι πτήσεις της ίδιας εταιρείας ξεκινούν στις 30 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Παράλληλα, αναμένονται και οι Γάλλοι που ταξιδεύουν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με πτήση της Transavia France προκειμένου να μεταβούν στο Club Mediterrane της Εύβοιας, για διακοπές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πτήσεις αρχίζουν στις 17 Απριλίου, εκτός απροόπτου, ενώ σε περίπτωση κωλύματος θα μεταφερθούν στις 24 Απριλίου.

Στην κορυφή της λίστας, ωστόσο, με μεγάλες προσδοκίες, η ισραηλινή Arkia που θα πετάξει για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου, Κώστας Ευσταθίου, υπογραμμίζοντας ότι «είναι σημαντικό το γεγονός ότι έρχονται Ισραηλινοί, οι οποίοι αγαπούν το Πήλιο και τη Μαγνησία. Οι ξένοι επισκέπτες κινούνται κατά βάση στη Μαγνησία και θεωρούμε πολύ σημαντικό το σταθερό ενδιαφέρον της Easy Jet και την επόμενη χρονιά». Αναμένοντας οδηγίες για τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν φέτος, εκτιμά ότι το πράσινο διαβατήριο, που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, θα τονώσει την αεροπορική κίνηση, και ταυτόχρονα το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον.

Αισιόδοξος εμφανίζεται, στο μεταξύ, και ο τουριστικός πράκτορας Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικής Ερευνας και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, δίνοντας έμφαση στην επανεκκίνηση των πτήσεων από Ισραήλ, που αποτελεί την «υπ’ αριθμόν ένα αγορά για την περιοχή μας», όπως σημειώνει.

Εχοντας την εμπειρία από τις πτήσεις από Τελ Αβίβ που πραγματοποιήθηκαν το 2018 και το 2019, εκτιμά ότι φέτος θα είναι ακόμη καλύτερη η τουριστική κίνηση από το Ισραήλ.

Σε γενικές γραμμές, συμπαρατάσσεται με το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για τις φετινές πτήσεις και την εικόνα του τουρισμού. «Αν το Πήλιο ανοίξει νωρίτερα, που πρέπει να ανοίξει. Αν ανοίξει πριν το Πάσχα και εσωτερικά η Ελλάδα, τα νούμερα των αφίξεων θα μεγαλώσουν, γιατί μην ξεχνάτε ότι πέρυσι ήμασταν σε lockdown το Μάιο. Αν δουλέψουμε, λοιπόν, το Πάσχα, δουλέψουμε όλα τα Σαββατοκύριακα, δουλέψουμε και με τους Ισραηλινούς, αυτό ανεβάζει τα νούμερα. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση και δεν αποκλείεται στο Πήλιο να ξεπεράσουμε το 60%, γιατί είναι δεδομένο ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, ειδικά ο Σεπτέμβριος θα κινηθούν καλύτερα φέτος», τονίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου