ΤΟΠΙΚΑ

Η πανδημία εγκλώβισε Βολιώτη οπλίτη στη Θεσσαλονίκη

η-πανδημία-εγκλώβισε-βολιώτη-οπλίτη-σ-663764

Διαμαρτυρία για τα δρομολόγια σε περίοδο κορονοϊού

Απίστευτη ταλαιπωρία για 27χρονο οπλίτη που εγκλωβίστηκε στη Θεσσαλονίκη λόγω της πανδημίας. Ο στρατιώτης ταξίδεψε με το φύλλο πορείας από το Διδυμότειχο για μετάθεσή στον Βόλο. Εφθασε στη συμπρωτεύουσα γύρω στις 19:30. Όμως, πλέον ήταν αργά καθώς λόγω της υγειονομικής κρίσης δεν υπήρχε δρομολόγιο για να τον εξυπηρετήσει.

Η μητέρα του, Βολιώτισσα ηλικίας 55 ετών, διαμαρτυρήθηκε έντονα. Από νωρίς χθες το πρωί προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Μαγνησίας και Θεσσαλονίκης μήπως μπορούσε να βρεθεί κάποια λύση. Δυστυχώς, οι αγωνιώδεις προσπάθειές της δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Λόγω της πανδημίας δεν υπήρχε κανένα δρομολόγιο τόσο από τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ όσο και από τον ΟΣΕ. Ο γιος της δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί ούτε από το μοναδικό βραδινό του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για Αθήνα.

Όπως λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «θα μπορούσαν να αφήσουν το παιδί σε κάποιο σημείο όπως στη στροφή του Βόλου ή κάποιο άλλο για να το πάρουμε εμείς. Όμως, μας απάντησαν ότι αυτό απαγορεύεται. Επίσης είπαν, ότι έχουν γίνει καταγγελίες από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας. Δηλαδή πώς μπορεί να εξυπηρετηθεί ένα παιδί και εν προκειμένω στρατιώτης που θα βρεθεί σε ανάγκη;», διερωτάται.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας και μίλησε με τον πρόεδρο Δημήτρη Κολυνδρίνη. Ο κ. Κολυνδρίνης ενημέρωσε ότι δυστυχώς λόγω της πανδημίας τα δρομολόγια έχουν μειωθεί. «Εκτελούμε πλέον μόνο δύο σε καθημερινή βάση και αυτά έχουν πολύ λίγο κόσμο 8-9 ατόμων τη φορά. Οι Βολιώτες που μετακινούνται στην συμπρωτεύουσα φεύγουν νωρίς το πρωί για να επισκεφθούν τους γιατρούς τους ή υπηρεσίες που θέλουν. Οι τελευταίοι αποχωρούν το μεσημέρι. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να προσθέσουμε άλλο δρομολόγιο», απάντησε.

Για την αιτιολογία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ότι απαγορευόταν να εξυπηρετήσουν τον 27χρονο, είπε ότι ποτέ δεν έχει γίνει καμία τέτοια καταγγελία. Αντίθετα είπε, ότι ο στρατιώτης θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί από το βραδινό τους δρομολόγιο με την προϋπόθεση να γινόταν στάση σε κάποιο νόμιμο σημείο. Οι στάσεις στη στροφή Βόλου απαγορεύονται από την Τροχαία», απάντησε.

Επισημαίνεται ότι ο στρατιώτης δεν μπορούσε να μετακινηθεί ούτε με τον ΟΣΕ, αφού δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη για Λάρισα δεν υπάρχει, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη ήταν στις 17:20.

Η 55χρονη επικοινώνησε τότε με τη Στρατολογία Θεσσαλίας απ’ όπου ενημερώθηκε ότι ο οπλίτης θα μπορούσε να μείνει στο Φρουραρχείο της Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου