ΤΟΠΙΚΑ

Ζεσταίνουν τους άπορους Βολιώτες

ζεσταίνουν-τους-άπορους-βολιώτες-66212

Απίστευτο και όμως αληθινό. Τα άρρωστα δέντρα του λόφου της Γορίτσας ζεσταίνουν τους άπορους Βολιώτες. Η άδεια που έδωσε το Δασαρχείο Βόλου στο Δήμο Βόλου να κοπούν δεκάδες δέντρα που έχουν προσβληθεί από μύκητα που απειλούσε με εξαφάνιση και τα υπόλοιπα δέντρα της περιοχής, έδωσε τη δυνατότητα στις υπηρεσίες να εξασφαλίσουν άφθονη ξυλεία προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης για δεκάδες άπορες οικογένειες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Εδώ και πέντε εβδομάδες οι εθελοντικές ομάδες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας κάθε σαββατοκύριακο κόβουν με αλυσοπρίονα τα πανύψηλα δέντρα και συγκεντρώνουν τη ξυλεία, την οποία στη συνέχεια την παραδίδουν στις άπορες οικογένειες που έχουν πάρει τη σχετική έγκριση για προμήθεια ξύλων από την Πρόνοια ή από τις κοινωνικές υπηρεσίες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου.

Μέχρι σήμερα έχουν κοπεί 130 από τα 220 δέντρα για τα οποία έχει δώσει άδεια κοπής το Δασαρχείο Βόλου. Με τα ξύλα που υλοτομήθηκαν διανεμήθηκαν καυσόξυλα σε δεκάδες οικογένειες. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, όπως λένε εκπρόσωποι από τις εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής μας, δόθηκαν καυσόξυλα σε 18 οικογένειες του Βόλου κα της Νέας Ιωνίας οι οποίες βρίσκονταν σε πλήρη οικονομική αδυναμία για την προμήθεια καυσίμων.

Σε κάθε οικογένεια διανέμεται ένας τόνος ξυλείας. Όλες οι περιπτώσεις, όπως λέει ο Αλ. Χατζηχαραλάμπους από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που έχει μεταφέρει τη ξυλεία στους δικαιούχους, είναι σε τραγική κατάσταση, καθώς είναι πολυμελείς οικογένειες με άνεργα μέλη και παιδιά.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλες οι περιπτώσεις στις οποίες διανεμήθηκε η ξυλεία της Γορίτσας ήταν στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας και στη Νέα Ιωνία.
Εξόρμηση στα μάρκετ

Εξάλλου το ερχόμενο Σάββατο και Κυριακή τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα είναι έξω από τα πολυκαταστήματα της αλυσίδας του Lidl και των Super Markets Αρβανιτίδης. Συνολικά σε εννέα μάρκετ στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία τα μέλη της ΕΟΔ θα βρίσκονται έξω από τα αντίστοιχα μάρκετ και θα ζητούν από τους πελάτες τους να συνεισφέρουν ό,τι μπορεί ο καθένας για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου.

Όπως λέει ο κ. Χατζηχαραλάμπους μέσα στο σαββατοκύριακο εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν είκοσι περίπου καρότσια με τρόφιμα μακράς διάρκειας, που θα αποδοθούν για τις ανάγκες των άπορων οικογενειών της πόλης.

Σημειώνεται τέλος πως στις 27 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται μεγάλη συναυλία με τους Λέκκα, Γαργανουράκη και Μπάση στο «κλειστό», όπου αντί για εισιτήριο οι θεατές θα προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου