ΤΟΠΙΚΑ

Διεργασίες στη ΔΗΜΑΡ για τις δημοτικές εκλογές

διεργασίες-στη-δημαρ-για-τις-δημοτικέ-661350

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της Ν.Ε που θα διαψεύδει «αποφάσεις» για το Δήμο Βόλου

Οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις της ΔΗΜΑΡ στη Μαγνησία θα είναι αυτές που θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τα σχήματα που θα στηριχθούν σε όλο το Νομό.

Αυτό εμμέσως πλην σαφώς σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε στην προχθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ στη Μαγνησία στην οποία δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις και οι ενστάσεις αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για ειλημμένη απόφαση της ΔΗΜΑΡ κεντρικά να στηριχθεί στο Δήμο Βόλου το σχήμα που ηγείται ο σημερινός δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ στη Μαγνησία αναμένεται τις επόμενες μέρες να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία θα επισημαίνεται ότι οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην επιλογή των σχημάτων που θα στηριχτούν και αυτό όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση προκειμένου να μη δημιουργούνται εντυπώσεις και δεδικασμένα, χωρίς ακόμη να έχουν ληφθεί αποφάσεις και να έχει γίνει αποτίμηση του έργου των δημοτικών σχημάτων που συμμετέχουν και είναι εκλεγμένα στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Η συζήτηση φέρεται να επικεντρώθηκε κυρίως στο Δήμο Βόλου με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να «βρίσκονται αντιμέτωπα» μεταξύ τους, καθώς από τη μία πλευρά υπήρχε η πρόταση του αντιδημάρχου Βόλου Φ. Λαμπρινίδη στην ανακοίνωση που θα βγει να επισημαίνεται ότι παρέχεται στήριξη στο σχήμα που ηγείται ο δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης και από την άλλη η πρόταση που υποστηρίχτηκε σθεναρά από τον πρώην Νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια και άλλα μέλη της Ν.Ε ότι η ανακοίνωση θα πρέπει να είναι σαφής ως προς το ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τη στήριξη του κ. Σκοτινιώτη αλλά και κανενός άλλου σχήματος στο Νομό, αφού η συζήτηση μεταξύ των αυτοδιοικητικών δυνάμεων θα είναι αυτή που θα κρίνει τις τελικές επιλογές.

Οι δύο προτάσεις σύμφωνα με πληροφορίες μπήκαν τελικά σε ψηφοφορία, με τον Γραμματέα της Ν.Ε ΔΗΜΑΡ Αλ. Μεταφτσή να ψηφίζει λευκό, τον κ. Λαμπρινίδη να ψηφίζει την δική του πρόταση και τους υπόλοιπους επτά να συντάσσονται ψηφίζοντας την πρόταση του κ. Παπατόλια.

Τέλος, σήμερα προγραμματίζεται συνάντηση των μελών της Εναλλατικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας που είχε συσταθεί από μέλη της ΔΗΜΑΡ πριν τις εκλογές του 2010, στο πρώην δημαρχείο της Νέας Ιωνίας με αντικείμενο συζήτησης τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου