ΤΟΠΙΚΑ

Αιτήσεις για ομπρελοκαθίσματα δέχεται ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

αιτήσεις-για-ομπρελοκαθίσματα-δέχετ-65766

Περνά από το δημοτικό συμβούλιο η εναρμόνιση της κανονιστικής με την ΚΥΑ για παραλίες και αιγιαλό

Στην επικαιροποίηση του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας προχωρά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου στο πλαίσιο της εναρμόνισης της κανονιστικής του με την πρόσφατη ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που προβλέπει ειδικές διατάξεις παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2020, λόγω πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ΚΥΑ η οποία μεταφέρει στους Δήμους την αρμοδιότητα της παραχώρησης τμημάτων του αιγιαλού έως και τις 15 Ιουλίου και μάλιστα με μείωση στο μίσθωμα κατά 60%.

Το θέμα θα τεθεί προς έγκριση την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου, στις 2 το μεσημέρι, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει διά περιφοράς και ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο στους επαγγελματίες για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτη Κουτσάφτη, ήδη από την περασμένη Παρασκευή ο Δήμος δέχεται αιτήσεις επαγγελματιών για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων.

«Οποιος έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί πέραν των τετραγωνικών που προβλέπει η άδειά του στο πλαίσιο της απόφασης θα το κάνει. Το πρόβλημα είναι για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ο ένας δίπλα από τον άλλο», παρατήρησε ο κ. Κουτσάφτης.

Πάντως για την έκδοση των αδειών θα προηγηθούν αυτοψίες. Οι οργανωμένες παραλίες στην περιοχή αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα από την 1η Ιουνίου. Θα προηγηθεί καθαρισμός από συνεργεία του Δήμου και εργολάβος, τοποθέτηση των πύργων ναυαγοσωστών, αλλά και επισκευές σε ντουζιέρες, αποδυτήρια και υποδομές στις παραλίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου