ΤΟΠΙΚΑ

Επαναλειτουργεί η ΩΡΛ κλινική

επαναλειτουργεί-η-ωρλ-κλινική-654760

Χρειάστηκε να χάσουν ακόμη και τη ζωή τους, εντελώς άδικα άνθρωποι, δεκάδες άλλοι είδαν το… χάρο με τα μάτια τους, για προβλήματα που αν υπήρχε εφημερεύων γιατρός της ειδικότητας δεν θα είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με την ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου που επί ένα χρόνο πρωταγωνιστούσε αρνητικά και σχεδόν σε καθημερινή σχεδόν βάση, μέσα από τα πρωτοσέλιδα του τοπικού Τύπου.

Το αρχείο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ είναι αρκετά διαφωτιστικό και ενδεικτικό για να μας θυμίζει όλα όσα πέρασαν τον τελευταίο χρόνο οι Βολιώτες που είχαν την ατυχία να έχουν κάποιο πρόβλημα ωτορινολαρυγγολογικής μορφής και οι οποίοι προσερχόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου διαπίστωναν ότι δεν υπήρχε εφημερεύων γιατρός με ειδικότητα ΩΡΛ, καθώς ο ένας και μοναδικός ΩΡΛ που υπήρχε, ο κ. Νότης Μοσχοτζόπουλος, ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να κάνει εφημερίες τριάντα μέρες το μήνα!!!

Πλέον όλα τα παραπάνω φαίνεται να είναι μία κακή ανάμνηση και να ανήκουν στο παρελθόν. Γι ΄ αυτό και ο κ. Μοσχοτζόπουλος, με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έκρινε σκόπιμο τόσο με την ιδιότητα του γιατρού ειδικότητας της ΩΡΛ Κλινικής που πέρασε τον προσωπικό του… Γολγοθά τον τελευταίο χρόνο, όσο και με την ιδιότητα του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου στο Αχιλλοπούλειο να αναφερθεί σε όλους όσους συνέβαλαν στην κανονική επαναλειτουργία της ΩΡΛ που ξανάρχισε όπως λέει, ξανά τα τακτικά χειρουργεία. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα στο Νοσοκομείο Βόλου. Το αντίθετο. Υπάρχουν πολλές κλινικές που υπολειτουργούν και στις οποίες θα χρειαστεί επίσης μεγάλος αγώνας για κλινικές όπως η Παιδιατρική Κλινική η οποία αποδυναμώθηκε μετά από τη συνταξιοδότηση πολλών γιατρών ειδικοτήτων.

Μετά από ένα χρόνο, λέει ο κ. Μοσχοτζόπουλος, κατά τον οποίο η ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Βόλου υπολειτουργούσε, έχοντας μείνει με ένα μόνο ειδικό ΩΡΛ από τους πέντε που είχε, τώρα μπορεί, όπως σημειώνει, να λειτουργήσει ξανά κανονικά και πλήρως. Αυτό, όπως υπογραμμίζει, έγινε εφικτό με το διορισμό δύο επικουρικών ιατρών και ενός ακόμη που αποσπάστηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Τώρα λοιπόν, συνεχίζει ο κ. Μοσχοτζόπουλος, η ΩΡΛ Κλινική εφημερεύει καθημερινά, ξανάρχισαν τα τακτικά χειρουργεία και τέρμα πια τα πήγαινε – έλα στο εφημερεύον Νοσοκομείο στη Λάρισα.

Τα παραπάνω, όπως λέει ο κ. Μοσχοτζόπουλος, δεν έγιναν φυσικά από θαύμα. Χρειάστηκε να αντικατασταθεί η αδιαφορία και το καθ΄ υπερβολή πνεύμα οικονομίας, όπως σημειώνει, της προηγούμενης διοίκησης, με το ενδιαφέρον και την ευρύτητα πνεύματος των ανθρώπων που τώρα ανέλαβαν να διοικήσουν το πολύπαθο Νοσοκομείο Βόλου. Χρειάστηκε, προσθέτει ο κ Μοσχοτζόπουλος, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που γνωρίζει πολύ καλά το πολύτιμο έργο που προσφέρει καθημερινά το Νοσοκομείο Βόλου στη δοκιμαζόμενη τοπική κοινωνία, να υπερβεί την ισοπεδωτική νοοτροπία: «όλα για την οικονομία». Χρειάστηκε οι αντιπρόσωποι της Μαγνησίας στο Κοινοβούλιο, να προβάλουν σθεναρά το πρόβλημα συνολικά της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου μας. Χρειάστηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και άλλοι τοπικοί φορείς να χτυπήσουν το καμπανάκι του κινδύνου που δημιουργείται από τέτοια ανεπάρκεια του μοναδικού Νοσοκομείου του νομού. Και τέλος χρειάστηκε να αφυπνιστεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και ο απλός πολίτης,, ώστε το Νοσοκομείο του να μην υποβαθμιστεί σε «Κέντρο Υγείας Αναύρου».

Το Νοσοκομείο Βόλου, παρά την επαναλειτουργία της ΩΡΛ κλινικής δεν ανένηψε φυσικά συνολικά, λέει ο κ. Μοσχοτζόπουλος. Υπάρχουν ακόμη πολλά κενά σε ζωτικής σημασίας ιατρικές ειδικότητες, αλλά και σε άλλο προσωπικό. Για παράδειγμα στην Παιδιατρική κλινική, όπου θα χρειαστεί καιρός ακόμη για να αποδώσουν οι προσπάθειες για την αντικατάσταση των έξη έμπειρων Παιδιάτρων που συνταξιοδοτήθηκαν τον τελευταίο χρόνο. Υπάρχει ακόμη η Οφθαλμολογική κλινική, που παρά την προκήρυξη θέσης επικουρικού ιατρού, δεν υπήρξε ενδιαφέρον, ενώ το ίδιο συνέβη άλλωστε και με το τμήμα Παθολογικής Ογκολογία (χημειοθεραπείες). Υπάρχει ακόμη το Νευροχειρουργικό τμήμα που ταλαιπωρείται από την απουσία σε διαθεσιμότητα του ενός Νευροχειρουργού και κάθε μέρα που περνά φαίνεται πιο ξεκάθαρα πόσο άδικη και για το Νοσοκομείο ήταν η απόφαση αυτή. Υπάρχουν οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας, νησιωτικά κυρίως, που ελπίζουμε να μη θυσιαστεί η πλήρης λειτουργία τους στο βωμό της λιτότητας και της οικονομίας, όπως λέει καταλήγοντας ο κ. Μοσχοτζόπουλος.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου