ΤΟΠΙΚΑ

Σε διπλής κυκλοφορίας μετατρέπεται η γέφυρα στην Κωλέττη

σε-διπλής-κυκλοφορίας-μετατρέπεται-η-654555

Την αμφιδρόμηση της γέφυρας επί του χειμάρρου Κραυσίδωνα στην οδό Κωλέττη, στα φανάρια στο Praktiker, αποφασίζει στην αυριανή της συνεδρίαση, στη μία το μεσημέρι, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Πρόκειται για τη γέφυρα μέσω της οποίας οδηγοί που κινούνται επί της οδού Αλαμάνας προς Λαρίσης μπορούν να στρίψουν αριστερά και είτε να ακολουθήσουν πορεία προς τη Μητροπολίτου Γρηγορίου είτε αριστερά προς τη Ζάχου.

Αφορμή για την αλλαγή της κανονιστικής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αποτέλεσαν διαμαρτυρίες επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων. Οπως ισχυρίζονται, η προσέγγιση των επιχειρήσεών τους είναι δύσκολη εξαιτίας της μονόδρομης κυκλοφορίας στη γέφυρα. Οδηγοί που ακολουθούν δρομολόγιο από Ζάχου δεν έχουν τη δυνατότητα να στρίψουν αριστερά στη γέφυρα προς Αγίους Αναργύρους και αναγκάζονται να κάνουν όλον τον κύκλο μέχρι τις γραμμές για να μπορέσουν μέσω κυκλικής διαδρομής να βγουν στην Αλαμάνας.

Η διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου προχώρησε σε αυτοψία στην περιοχή. Διαπίστωσε ότι το εύρος της γέφυρας μπορεί να φιλοξενήσει αμφίδρομη κίνηση η οποία μάλιστα διευκολύνει την πρόσβαση από τον ανατολικό προς τον δυτικό τομέα της πόλης.

Η υπηρεσία εισηγείται θετικά για την αμφιδρόμηση, η οποία όπως επισημαίνει δεν διαταράσσει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, δεν επηρεάζει τα μέσα μαζικής μεταφοράς και επιπλέον το τμήμα ανήκει στο δημοτικό δίκτυο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου