ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο σήμερα ο φημισμένος Σεφ του Αγίου Ορους, Γέροντας Επιφάνιος

στο-βόλο-σήμερα-ο-φημισμένος-σεφ-του-αγ-654317

Ο φημισμένος μάγειρας του Αγίου Ορους, Γέροντας Επιφάνιος Μυλοποταμινός θα μιλήσει για την Αγιορείτικη μαγειρική σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης στα Μελισσάτικα, στο πλαίσιο των δράσεων του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Ο Γέροντας Επιφάνιος έφτασε χθες το βράδυ στο Βόλο με την συνοδεία του, στην οποία μετέχει και η Αθηνά (Νανά) Γκαμπούρα, βραβευμένη με Χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο διαγωνισμό μαγειρικής στην κατηγορία VEGETERIAN.

Ο αγιορείτης μοναχός, σήμερα θα μαγειρέψει νηστήσιμες συνταγές, θα μιλήσει για τις ευεργετικές συνέπειες της Αγιορείτικης διατροφής και θα παρουσιάσει τα προϊόντα του Μυλοποταμινού αμπελώνα. Για πρώτη φορά στη Μαγνησία, θα πραγματοποιηθεί αγιορείτικη μαγειρική και θα προσφερθεί μενού από τον ίδιο.

Η εκδήλωση, η οποία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του Θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», διοργανώνεται κατόπιν συνεργασίας της «Μαγνήτων Κιβωτού» με την Παγκόσμια Οργάνωση «AGAPE HELLAS» και το Ορθόδοξο Δίκτυο Ενημέρωσης, με έδρα το Αγιον Ορος.

Το διαιτολόγιο των μοναχών, εκτός από πιστό στους κανόνες της Εκκλησίας, αποδεικνύεται και ιδιαίτερα υγιεινό, όπως διαπιστώνουν οι επιστήμονες. Οι αγιορείτες μοναχοί καταναλώνουν με μέτρο τις τροφές τους, ενώ χαρακτηριστικά της διατροφής τους είναι η εναλλαγή ημερών με κατανάλωση τροφών με και χωρίς λάδι, οι περίοδοι νηστείας, καθώς και το «τελετουργικό», που περιλαμβάνει μικρά γεύματα ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα αναλύσει την απόφαση της Μεγάλης Συνόδου του περασμένου Ιουνίου στην Κρήτη για τη νηστεία. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι θα οδηγηθούν στο εστιατόριο όπου από το πρωί ο π. Επιφάνιος έχει ετοιμάσει νηστήσιμα εδέσματα, τα οποία όλοι θα γευτούν. Στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας θα υπάρχει έκθεση των κρασιών του Μυλοποτάμου και το βιβλίο του Γέροντα Επιφανίου, «Η Μαγειρική του Αγίου Ορους».

O αγιορείτης μοναχός Επιφάνιος o Μυλοποταμινός σήμερα παράγει τα βιολογικά κρασιά «Μυλοπόταμος», τα οποία έχουν βραβευτεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Επίσης έχει γράψει το βιβλίο «Μαγειρική του Αγίου Όρους», το οποίο έχει μεταφραστεί στα γερμανικά, αγγλικά, ρωσικά, ρουμανικά, βουλγαρικά και ισπανικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου