ΤΟΠΙΚΑ

«Τελευταίο αντίο» στον Κωνσταντίνο Λάμπη

τελευταίο-αντίο-στον-κωνσταντίνο-λ-652752

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία από τον απροσδόκητο θάνατο του γνωστού Βολιώτη διατροφολόγου – Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία από τον απροσδόκητο θάνατο του Βολιώτη διαιτολόγου- διατροφολόγου Κωνσταντίνου Λάμπη, που άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο το πρωί, σε ηλικία μόλις 42 χρονών, μέσα στο σπίτι του.

Οι προσπάθειες ανάνηψης από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν αμέσως για να τον παραλάβουν, αλλά και των γιατρών του Νοσοκομείου δυστυχώς δεν απέδωσαν.

Το νήμα της ζωής για τον άτυχο επιστήμονα κόπηκε από ανακοπή, την οποία προκάλεσαν «πρόσφατες αλλοιώσεις του μυοκαρδίου», όπως αναφέρεται στο πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Ο 42χρονος «έσβησε» για πάντα προδομένος από την καρδιά του, παρά το γεγονός ότι δεν έκανε καταχρήσεις, αθλούνταν διαρκώς και είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Εκανε όνειρα για την οικογένειά του και την επαγγελματική του ανέλιξη που έμειναν τελικά ανεκπλήρωτα και αυτό μεγεθύνει ακόμη περισσότερο την οδύνη των δικών του ανθρώπων για τη μεγάλη απώλεια.

Συντετριμμένοι η σύζυγός του Μαρία Μακρή, εκπαιδευτικός και ο μονάκριβός γιος του, αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν για πάντα τον αγαπημένο τους.

Δίπλα τους από το Σάββατο βρίσκονται συγγενείς και φίλοι για να συμπαρασταθούν.

Σε χθεσινή ανάρτησή της στα social media η σύζυγός του αποκάλυψε, ότι επιθυμία του Κωνσταντίνου ήταν να αποτεφρωθεί, όπως και θα γίνει. Η τελετή αναμένεται να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω και των περιορισμών που έχει επιβάλλει η πανδημία.

Η ίδια ωστόσο προτρέπει όσοι θέλουν να κάνουν μία δωρεά στη μνήμη του, να σταθούν αρωγοί στο Ίδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες».

«Με μεγάλη μας λύπη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας Κωνσταντίνο Λάμπη. Η επιθυμία του ήταν να μην ταφεί, αλλά να αποτεφρωθεί. Η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως ορίζουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού. Δωρεές στη μνήμη του θα γίνουν προς το Ίδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες», με αιτιολογία Κ. Λάμπης».

Επιπλέον παρατίθενται οι αριθμοί λογαριασμού του Ιδρύματος ανά τράπεζα.

Ειδικότερα:

*EΘNIKH TPAΠEZA THΣ EΛΛAΔOΣ: GR 77 0110 2010 0000 2014 8045 899

*ΠEIPAIΩΣ: GR 62 0172 6120 0056 1203 0953 332

*EUROBANK: GR 87 0260 1590 0008 1010 2207 947

*ALPHA BANK: GR 55 0140 3100 3100 0210 1273 049

Σπαραγμός στο facebook

Από την ώρα που έγινε γνωστός ο θάνατος του Κων. Λάμπη «σείστηκε» το facebook. Συγγενείς, φίλοι του, άνθρωποι που συνεργάζονταν μαζί του για θέματα διατροφής, πελάτες του, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων τον αποχαιρετούν με πολύ συγκινητικά λόγια.

Όλοι τους αναφέρονται στον θαυμάσιο χαρακτήρα του, στη ζωντάνια που τον διέκρινε, στον επαγγελματισμό αλλά και στον προσιτό τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε τους πολίτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου