ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία Λέσχης Αλεξιπτωτιστών σε Δήμο Βόλου

διαμαρτυρία-λέσχης-αλεξιπτωτιστών-σ-644284

Την έντονη διαμαρτυρία της προς το Δήμο Βόλου εκφράζει με ανακοίνωσή της η Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας, η οποία δεν προσκλήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου Βόλου, ενόψει του χειμώνα. Αναζητώντας το λόγο για την παράλειψη της πρόσκλησης της λέσχης, έλαβε την απάντηση «ότι δεν έχει πιστοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου».

Απευθυνόμενη προς την αντιδήμαρχο Βιολέτα Καντόλα, η λέσχη αναφέρει τα εξής: «Η απάντηση μας άφησε όλους άφωνους. Για να είσαι εθελοντής και να προσφέρεις στον συνάνθρωπο με όποιο τρόπο μπορείς δεν χρειάζονται ούτε βούλες, ούτε χαρτιά, ούτε σφραγίδες. Τόσα χρόνια μας χρειαζόσασταν και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, αντιθέτως υπήρχε άριστη συνεργασία. Ακούμε όλα αυτά τα χρόνια από τα ΜΜΕ από διάφορους φορείς να γίνεται έκκληση στους πολίτες να βοηθούν όσο μπορούν τις υπηρεσίες με όποιο τρόπο και όσοι μπορούν. Αρα εμποδίζετε την προσπάθεια αυτή λόγω πιστοποιήσεων και ειδικά σε μια λέσχη άριστα εκπαιδευμένη σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Τι ειρωνεία. Πόσο άκομψο ακούγεται. Λυπούμαστε πολύ. Σας υπενθυμίζουμε ότι εκεί που υπηρετήσαμε- υπηρετήσαμε σαν εθελοντές και σαν εθελοντές δε θα πάψουμε να προσφέρουμε τις γνώσεις μας, την τεχνογνωσία, τη βοήθειά μας σε συνάνθρωπο όπου και όταν χρειάζεται χωρίς άδειες, βούλες και χωρίς τη συνεργασία σας, που εσείς οι ίδιοι τις απορρίπτετε. Για άλλη μια φορά εάν το γνωρίζετε, να το μάθετε, για να είσαι εθελοντής δεν χρειάζονται ούτε χαρτιά, ούτε σφραγίδες, μόνο ψυχή και ανθρωπιά για το συνάνθρωπο, αυτά τα δύο στοιχεία χρειάζονται για να είσαι αληθινός εθελοντής.

Ο,τι έργο έχουμε προφέρει στο Δήμο Βόλου μικρό ή μεγάλο δεν έχουμε επιβαρύνει το Δήμο ούτε με ένα ευρώ (καύσιμα, αυτοκίνητα, εθελοντές). Όλα γίνονται με δικά μας έξοδα και προσωπικό χρόνο από την εργασία μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου