ΤΟΠΙΚΑ

Υιοθέτησαν τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα μαθητές του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

υιοθέτησαν-τραυματισμένη-θαλάσσια-χ-643286

Συνέδραμαν στη σωτηρία της Καλυψούς οι μαθητές της Β2 τάξης του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

Ενωσαν δυνάμεις και ευαισθησία οι μαθητές της Β2 τάξης του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, προσφέροντας με συγκινητική προθυμία το χαρτζιλίκι τους για να σωθεί η Καλυψώ. Τα παιδιά υιοθέτησαν τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα, συμβάλλοντας στην κάλυψη των εξόδων για την περίθαλψή της, με τη συγκεκριμένη πράξη να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Προχθές, οι μικροί μαθητές με ηλεκτρονικό μήνυμα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ενημέρωναν για τα εξής:

«Αγαπητέ Ταχυδρόμε, είμαστε οι μαθητές της Β2 τάξης του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Με αφορμή τα απειλούμενα είδη τα οποία μελετάμε το διάστημα αυτό και θέλοντας να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τους κινδύνους που το προκαλούν, αλλά και για να ευαισθητοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους σάς ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 2 Απριλίου πραγματοποιήσαμε διαδικτυακή ξενάγηση στο κέντρο περίθαλψης και προστασίας των θαλάσσιων χελωνών Αρχέλων. Γνωρίσαμε τις χελώνες του κέντρου και μάθαμε για την δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του τραυματισμού τους.

Προαιρετικά σαν τμήμα καταθέσαμε το ποσό των 40 ευρώ στο κέντρο και υιοθετήσαμε την Καλυψώ έτσι ώστε να συμβάλουμε κι εμείς στην κάλυψη των εξόδων για την περίθαλψή της.

Η Καλυψώ βρέθηκε στην Τήνο και ήταν χτυπημένη στο πτερύγιο. Τα πηγαίνει όμως πολύ καλά και το καλοκαίρι θα επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον.

Ηταν μια εξαιρετική δράση γεμάτη γνώσεις, αλλά και έντονα συναισθήματα.

Με εκτίμηση

οι μαθητές της Β2 τάξης του 32ου Δημοτικού ΣχολείουΒόλου

Η δασκάλα μας Βλάικου Παρασκευή».

Την περασμένη Παρασκευή 2 Απριλίου, οι μαθητές πραγματοποίησαν διαδικτυακή ξενάγηση στο κέντρο περίθαλψης και προστασίας των θαλάσσιων χελωνών Αρχέλων, γνώρισαν τις χελώνες του κέντρου και ενημερώθηκαν για την δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του τραυματισμού τους.

Τα μαθήματα του σχολείου πραγματοποιούνται διαδικτυακά, με την δασκάλα του τμήματος Παρασκευή Βλάικου να συνεχίζει μέσω τηλεκπαίδευσης, τα προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που εντάσσονται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης.

Η διαδικτυακή ξενάγηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης, στην ενότητα που αφορά στα ζώα, με τους μαθητές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα απειλούμενα είδη. «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εκπαιδευτικό και αφορά στην περίθαλψη της θαλάσσιας χελώνας και στην προστασία της» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η δασκάλα του τμήματος, Παρασκευή Βλάικου.

Με εφαλτήριο την πολύπλευρη μάθηση που «αγκαλιάζει» την μελέτη του περιβάλλοντος, «ασχοληθήκαμε με τα ζώα και κυρίως τα απειλούμενα είδη. Η θαλάσσια χελώνα είναι ένα από αυτά. Τα παιδιά έχουν παρακολουθήσει πάρα πολλά βίντεο και ως επισφράγισμα αυτής της δουλειάς συνδεθήκαμε διαδικτυακά με το κέντρο προστασίας και περίθαλψης της θαλάσσιας χελώνας, στο πλαίσιο μιας δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης», τονίζει η κ. Βλάικου.

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν διαδικτυακά από τους ειδικούς του κέντρου περίθαλψης για τους παράγοντες που «απειλούν» τη χελώνα καρέτα – καρέτα και τον ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν διαδικτυακά στο κέντρο περίθαλψης θαλάσσιας χελώνας, γνώρισαν την Καλυψώ και μετέφεραν στους γονείς τους τα συναισθήματα που βίωσαν, εκφράζοντας με τον δικό τους τρόπο, την πρόθεσή τους να συνεχίσουν, μαζί με την δασκάλα τους, τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που εμπλουτίζουν τον κύκλο της γνώσης και ταυτόχρονα δίνουν μαθήματα προσφοράς και κοινωνικής ευαισθησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου